Mleko świeże

Wszystkie produkty w Mleko świeże: znaleziono 19 produktów

Sortuj po:

Najpopularniejsze

6
19
 

1 l

4
29
 

1 l

4   
19
3
49
 
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 4,09 zł

1 l

-15%
4
89
 

1 l

3
79
 

1 l

8
39
 

0,25 l

33,56 zł/1 l

5
29
 

1 l

4
89
 

1 l

4   
29
3
79
 
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 3,29 zł

0,4 kg

9,48 zł/1 kg

2,99/szt kupując 2
4   
29
3
79
 
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 3,29 zł

0,4 kg

9,48 zł/1 kg

2,99/szt kupując 2
4   
29
3
79
 
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 3,29 zł

0,4 kg

9,48 zł/1 kg

2,99/szt kupując 2
4   
29
3
79
 
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 3,29 zł

0,4 kg

9,48 zł/1 kg

2,99/szt kupując 2
4   
29
3
79
 
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 3,29 zł

0,4 kg

9,48 zł/1 kg

2,99/szt kupując 2
4   
29
3
79
 
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 3,29 zł

0,4 l

9,48 zł/1 l

2,99/szt kupując 2
4   
29
3
79
 
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 3,29 zł

1 kg

2,99/szt kupując 2
5
29
 

0,4 kg

13,23 zł/1 kg

5
79
 

0,4 kg

14,48 zł/1 kg

5
19
 

0,4 kg

12,98 zł/1 kg

5
29
 

0,4 kg

13,23 zł/1 kg

z 1

Świeże mleko – tradycyjnie odżywcze i zdrowe

Mleko to podstawowy produkt w każdym domu, który nie tylko potrzebny jest do produkcji innych rodzajów nabiału, np. sera czy śmietany, ale też stanowi ważny składnik wielu dań i ciast. Możliwe, że do głowy przychodzą CI głównie płatki śniadaniowe na mleku, a jednak bez mleka trudno o dobre naleśniki, sosy, czy choćby masy do tortów.

  • mleko świeże 2%
  • mleko świeże 3,2%

Świeże mleko jest produktem codziennego użytku, dlatego powinno posiadać jak najwyższą jakość. Ty i Twoi bliscy spożywacie je cały czas, choćby w przygotowywanych daniach. Dostarcza białka, wapnia i wielu witamin. Chcąc zapewnić Ci produkty najwyższej jakości, zadbaliśmy, aby w asortymencie naszego sklepu online znalazło się świeże mleko uznanych marek, takich jak: 

  • Łaciate
  • Mlekovita
  • Piątnica
  • Łowicz

Mleko – co się z niego wytwarza?

Mleko jest pożywieniem dla człowieka od stuleci. Na przestrzeni tego czasu, poszczególne kultury wytworzyły różne przetwory na bazie mleka, które w większym lub mniejszym stopniu są podobne do siebie. Najpopularniejsze są przetwory z mleka krowiego.

Wykorzystanie pewnych kultur bakterii pozwala zakwasić mleko – właśnie tak powstaje zsiadłe mleko i kefiry! To bardzo zdrowe produkty, o ważnych dla naszego zdrowia właściwościach probiotycznych. Zakwaszanie mleka wykorzystuje się też przy produkcji śmietany i twarogu.

Bez mleka nie byłoby także masła, lodów, a także ponad 400 gatunków serów podpuszczkowych!

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Dom i ogród
Wyposażenie domu