Marki
Sortuj po:
Najpopularniejsze
z 1
Cenione ze względu na swój niepowtarzalny, leśny aromat, grzyby wykorzystywane są w kuchni najczęściej jako przyprawa, która wzmacnia i uszlachetnia głębię smaku tradycyjnych zup, sosów, pierogów, bigosów, a także rozmaitych zapiekanek. Chcąc cieszyć podniebienie smakiem grzybów również poza sezonem jesiennym, warto sięgnąć po produkty mrożone. W naszej ofercie znajdziecie znakomite grzyby mrożone marek:
- Złote Runo,
- Leśne Skarby;
a wśród nich:
Mimo że przez długi czas panowało przekonanie, iż grzyby nie posiadają żadnych (grzyby leśne) lub prawie żadnych (pieczarki) wartości odżywczych, dziś wiadomo już, że jest inaczej. Grzyby, leśne, jak i te pochodzące z upraw, są znakomitym źródłem łatwo przyswajalnego białka, w związku z czym stanowią alternatywę dla mięsa (szczególnie grzyby suszone, których sucha masa składa się prawie wyłącznie z białka). Zawierają również witaminy z grupy B, zwłaszcza ryboflawinę (B2), niacynę (B3) i kwas foliowy (B9), a także witaminę A (grzyby charakteryzujące się pomarańczową barwą, np. kurki). Grzyby stanowią też dobre źródło takich składników mineralnych jak potas, fosfor, magnez, sód i wapń.
Nie. Mrożone grzyby nie tracą swoich właściwości odżywczych, czyli witamin i minerałów, mimo obróbki termicznej zachowują również swój doskonały smak i charakterystyczny aromat. Przed użyciem nie wymagają rozmrożenia, w związku z czym można je od razu wykorzystać do przyrządzenia wyśmienitych potraw.
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2024Dodatkowe listingiUstawienia cookies