Marki
Sortuj po:
Najpopularniejsze
z 1
Ciasto francuskie lub ciasto listkowe filo może być podstawą wielu dań oraz deserów. Zakup gotowego, mrożonego ciasta znacznie ułatwi – i skróci – czas przygotowania potrawy.
Z ciasta francuskiego możesz wykonać cały szereg potraw i deserów. Wchodzi ono w skład m.in. różnego rodzaju rogalików i bułeczek, trójkątów i kopert nadziewanych, tart, pasztecików. Kruche, cienkie, delikatne i maślane w smaku – takie powinno być ciasto francuskie. Dzięki gotowym ciastom mrożonym potrzebujesz tylko czasu na rozmrożenie produktu – a dalej możesz już dać ponieść się fantazji.
Ciasto francuskie znakomicie smakuje z suszonymi pomidorami i ziołami, z serem i natką pietruszki, ze szpinakiem czy z łososiem. Możesz też wykonać z niego bułeczkę z nadzieniem owocowym, czy też najprostszą, a równie smaczną, maślaną.
Jeśli marzy ci się potrawa rodem z Grecji czy Turcji, sięgnij po mrożone ciasto filo. To niezwykle cienkie i delikatne ciasto zawiera mniej tłuszczu niż ciasto francuskie. Do najpopularniejszych dań z jego wykorzystaniem należy börek, który może mieć postać warstw ciasta przekładanych nadzieniem czy np. „cygara” z farszem w środku. Idealnie smakuje z białym serem i natką pietruszki, z przyprawionymi ziemniakami czy ze szpinakiem i czosnkiem.
Jeśli lubisz natomiast wyzwania – spróbuj wykonać z ciasta filo baklawę – słodki deser z warstw ciasta przekładanych orzechami.
Oferujemy mrożone ciasta takich marek jak:
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2023Ustawienia cookies