Sery topione

Znaleziono: 24 produktów

Sortuj po:

Najpopularniejsze

4
39
 

0,13 kg

33,77 zł/1 kg

5
39
 

0,15 kg

35,93 zł/1 kg

5
39
 

0,15 kg

35,93 zł/1 kg

7
49
 

0,12 kg

62,42 zł/1 kg

1
75
 

0,1 kg

17,50 zł/1 kg

5   
99
4
99
 

0,13 kg

38,38 zł/1 kg

-17%
5   
99
4
99
 

0,13 kg

38,38 zł/1 kg

-17%
2
79
 

0,09 kg

31,00 zł/1 kg

6
29
 

0,18 kg

34,94 zł/1 kg

5   
99
4
99
 

0,13 kg

38,38 zł/1 kg

-17%
1
49
 

0,1 kg

14,90 zł/1 kg

1
49
 

0,1 kg

14,90 zł/1 kg

6
29
 

0,18 kg

34,94 zł/1 kg

1
49
 

0,1 kg

14,90 zł/1 kg

1
49
 

0,1 kg

14,90 zł/1 kg

1
49
 

0,1 kg

14,90 zł/1 kg

6
29
 

0,18 kg

34,94 zł/1 kg

6
29
 

0,18 kg

34,94 zł/1 kg

5   
99
4
99
 

0,13 kg

38,38 zł/1 kg

-17%
2
79
 

0,09 kg

31,00 zł/1 kg

6
29
 

0,18 kg

34,94 zł/1 kg

6
29
 

0,18 kg

34,94 zł/1 kg

5   
99
4
99
 

0,13 kg

38,38 zł/1 kg

-17%
5
49
 

0,12 kg

45,75 zł/1 kg

z 1

Najlepsze sery topione

Serek topiony to sprawdzony sposób na szybkie przygotowanie kanapki. Dużą zaletą takich serków jest to, że występują one w wielu odmianach, i bez problemu coś dla siebie znajdą zarówno osoby preferujące łagodniejsze smaki, jak i amatorzy pikantnych przekąsek. Nie jest to zresztą jedyny sposób wykorzystania tego produktu i może to być ciekawy zamiennik dla innych składników spożywczych. Szeroki asortyment takich towarów można znaleźć w kategorii „sery topione” na carrefour.pl.

 

Sery topione – jak wybrać rodzaj?

Do najchętniej wybieranych produktów tego typu zalicza się serek topiony śmietankowy, ceniony za łagodny, mleczny smak, który świetnie komponuje się z wędliną, pomidorem, ogórkiem czy sałatą. Są i wyrazistsze smaki, z dodatkiem ziół oraz pikantnych przypraw, bardzo ciekawą propozycją jest także topiony ser na przykład ze szczypiorkiem, łososiem, szynką, cebulą i szczypiorkiem – mając taki produkt, nie trzeba na kanapkę dodawać niczego więcej, bo właśnie te dodatki poprawią walory smakowe potrawy. Serek topiony w tubce warto wykorzystać jako wykończenie zapiekanki albo dodatek do sosu bądź zupy. Na tosty i zapiekanki można wybrać ser topiony w plastry – to o tyle wygodne rozwiązanie, że taki ser ma kształt dostosowany do pieczywa tostowego, więc nie trzeba go przycinać.

Jak powstają sery topione?

Serek topiony, zgodnie ze swoją nazwą, powstaje w wyniku stopienia różnego rodzaju serów – ich wybór decyduje o smaku gotowego produktu. Do serów dodaje się jeszcze odtłuszczone mleko w proszku, serwatkę, masło oraz topniki, czyli specjalne składniki odpowiedzialne za emulgację. Serek może być uformowany w kostkę albo robi się z niego cienkie plasterki umieszczane w folii zabezpieczającej.

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród
Wyposażenie domu