vEEGs to roślinny zamiennik jajek wyprodukowany ze 100% naturalnych składników. Odmierz ilość jajek jaką potrzebujesz do przepisu, zmieszaj proszek z wodą i zobacz jak po chwili zamieni się w wegejajko! vEEGs to łatwy w użyciu substytut jajka służący do łączenia składników, nie zawierający cholesterolu, glutenu, alergenów, konserwantów, GMO, ani innych chemicznych dodatków.
Do czego możesz użyć vEEGs?
vEEGs stosuj wszędzie tam, gdzie używasz jajek do łączenia składników. Doskonale sprawdza się w ciastkach, ciastach, naleśnikach, racuchach, plackach ziemniaczanych, burgerach warzywnych, kotletach mielonych, do panierek, klusek, makaronu domowego, leniwych czy ciasta na pierogi. Stosuj tyle „wegejajek" ile kurzych jaj przewiduje przepis. Jedno wegejajko objętościowo równe jest jednemu dużemu jajku kurzemu.
vEGGs to produkt przyjazny dla środowiska i zwierząt
Używając do gotowania i pieczenia wegejajek myślisz ekologicznie. Wyprodukowanie jajka kurzego wymaga użycia wielokrotnie większej ilości wody i energii.
Zarówno wytłaczanka, jak i wewnętrzna torebka wykonana ze 100% roślinnej „folii" są biodegradowalne!
Używając vEGGs myślisz o zwierzętach. Większość jaj na rynku pochodzi od kur chowanych w systemie klatkowym lub ściółkowym - w ekstremalnym tłoku, bez dostępu do słońca i gleby. Gdy tylko to możliwe, oszczędź im cierpienia.
Więcej na www.veggs.eu
Wegejajka vEGGs mają długi termin ważności i nie zajmują miejsca w lodówce! Warto mieć je zawsze pod ręką.
W opakowaniu znajdują się dwie miarki: 5 ml oraz 25 ml.}
- bez cholesterolu
- bez chemii
- odpowiednik 20 jajek
- produkt wegański
- 100% naturalny
- bez glutenu
Zamiennik jajek w proszku