Marki
Sortuj po:
Najpopularniejsze
z 1
W Polsce dziczyzna jest uważana za szlachetne mięso o wyjątkowych walorach smakowych. Jest ceniona za doskonałe wartości odżywcze i stanowi podstawę wielu tradycyjnych dań kuchni staropolskiej. Dziczyznę pozyskuje się ze zwierząt łownych żyjących na wolności, dlatego mięso jest wolne od antybiotyków i sztucznych dodatków. Zalicza się je więc do wyrobów ekologicznych, gdyż powstaje w naturalnych warunkach bez udziału hodowców.
Dziczyzna jest niskokaloryczna, bogata w żelazo, witaminy z grupy B oraz łatwo przyswajalne białko. Najczęściej mięso pochodzi z jelenia, sarny, dzika lub wolno żyjących kaczek i zająców. Zwierzęta są odławiane o określonej porze roku, co gwarantuje najlepszy smak mięsa. Podlega ścisłej kontroli weterynaryjnej, dlatego jest bezpieczne i dopuszczone do spożycia na podstawie uzyskania pozytywnych wyników badań.
Oferowane produkty spełniają najwyższe standardy jakości i bezpieczeństwa. Pochodzą ze sprawdzonych źródeł, są świeże i pełne wartości odżywczych. Asortyment obejmuje surowe mięso lub porcje poddane wstępnej obróbce termicznej. U nas kupisz m.in. szynkę lub gulasz z dzika, comber jeleni oraz udziec z sarny.
Dziczyzna wyśmienicie smakuje po upieczeniu z dodatkiem aromatycznych ziół. Mięsne kawałki możesz także zamarynować, a następnie upiec lub usmażyć i podawać z ulubionymi dodatkami. Nadaje się również do mrożenia, bez ryzyka, że po wyjęciu z chłodni straci swoje wartości odżywcze i delikatny smak.
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2024Dodatkowe listingiUstawienia cookies