Kurczak Sielski ma delikatnie złotawą barwę dzięki kukurydzy, którą jest karmiony. Filet Kurczaka Sielskiego ma zwartą, sprężystą strukturę. Filet jest łatwy i szybki do przygotowania. Można go przyrządzić na różne sposoby – pieczony, smażony, na parze. Kurczak sielski z chowu bez antybiotyków, tzn. że w całym procesie chowu nie jest podawany antybiotyk, ani żaden preparat leczniczy. Dieta Kurczaka Sielskiego jest specjalnie zbilansowana, wzbogacona probiotykami, czosnkiem i ekstraktami ziołowymi. Kurczak Sielski karmiony paszą roślinną bez surowców GMO, z dodatkiem składników mineralnych i witamin. 5 polskich zbóż: kukurydza, pszenica, pszenżyto, jęczmień, owies + marchew. W 100% z polskich gospodarstw - prosto ze ściśle wyselekcjonowanych gospodarstw. Ze szczególną troską doglądany przez gospodarzy, którzy są naszymi sprawdzonymi i doświadczonymi hodowcami. Kurczak Sielski rośnie wolniej niż zwykły kurczak, dzięki temu ma wyśmienity smak, strukturę mięsa oraz aromat. Kurczak Sielski jest miękki, soczysty i aromatyczny, co potwierdzane jest cyklicznymi badaniami laboratoryjnymi przeprowadzanymi przez laboratorium zewnętrzne.