Filtry

Marki

Indyk

7 produktów w kategorii

z 1

Sortuj po:

Najpopularniejsze

Indykpol Samo dobro Mięso z indyka na kotlety 500 g
0,5 kg
17,98 zł/1 kg
8,99 zł
Indykpol Samo dobro Sznycle z fileta z piersi indyka 360 g
0,36 kg
36,08 zł/1 kg
12,99 zł
Indykpol Samo dobro Mięso z indyka na kotlety 750 g
0,75 kg
17,32 zł/1 kg
12,99 zł
Udo z indyka wolno gotowane
22,99 zł/1 kg
11,50 zł
Polędwiczki z piersi indyka MAP
26,99 zł/1 kg
18,89 zł
Filet z piersi indyczej tacka
14,99 zł/1 kg
14,99 zł
PROMOCYJNA CENA
Sznycel z indyka tacka
26,99 zł/1 kg
13,50 zł

z 1

Indyk to zdrowszy odpowiednik kurczaka, ponieważ jest odporny na hormony – a więc bardziej naturalny. Poleca się go osobom stosującym dietę odchudzającą i niskokaloryczną. Mięso z indyka zawiera stosunkowo niewiele tłuszczu, dostarcza za to dużo białka. Jest więc łatwo przyswajalne i lekkostrawne. Odporność na hormony sprawia, że jest to bezpieczne i zdrowe mięso, polecane dla alergików. Nadaje się znakomicie także dla sportowców, którzy chcą zbudować masę i wyrzeźbić sylwetkę. To chude mięso dostarcza właściwej porcji energii, a zarazem nie powoduje nadmiernego przyrostu tkanki tłuszczowej. Dlatego też w ostatnich latach mięso indycze coraz bardziej zyskuje na popularności.

Mięso z indyka – przygotowanie

Filet z indyka doskonale wpisuje się w codzienny zbilansowany jadłospis. Jego zaletą jest możliwość przyrządzenia na wiele różnych sposobów – z ulubionymi dodatkami, na słodko czy wytrawnie. Nie bez znaczenia jest także łatwość przygotowania. Pod tym względem mięso z indyka niewiele różni się od kurczaka. Możesz usmażyć je na patelni, piec, faszerować czy też gotować. W książkach kucharskich oraz w Internecie znajdziesz wiele przepisów na soczysty filet z indyka czy tradycyjne kotlety mielone. W przypadku tego rodzaju mięsa przyrządzenie pysznego dania to kwestia kilkunastu minut – i odrobiny fantazji.

Indyk – walory zdrowotne i smakowe

Mięso z indyka jest odpowiednie dla osób, które mają na względzie zdrowy styl życia. To najlepszy dowód na to, że dieta może być smaczna, jako że ten rodzaj mięsa jest kruchy i delikatny w smaku. Indycze mięso można bez obaw podawać dzieciom, osobom starszym czy matkom karmiącym i kobietom w ciąży. Jako źródło witamin z grupy B, w tym bardzo ważnej dla organizmu ludzkiego witaminy B12, jest polecane przez dietetyków. Warto zapamiętać, że udziec z indyka zawiera duże ilości żelaza i cynku. To ciemne mięso jest jednak nieco bardziej kaloryczne niż jasna pierś z indyka.

Sklep Carrefour – szeroki wybór mięsa indyczego

W naszej ofercie dostępne jest świeże mięso indycze od najlepszych polskich hodowców. Mięso z indyka pochodzące z ekologicznych hodowli odznacza się wyjątkowym smakiem, kruchością i soczystością. Te walory sprawiają, że doskonale smakuje ono w każdej oprawie, przygotowane tak, jak lubisz najbardziej. Dodatkowym atutem są atrakcyjne ceny, jakimi wyróżnia się żywność z naszego asortymentu. W sklepie Carrefour zależy nam na Twojej satysfakcji, dlatego nawiązujemy współpracę ze znanymi producentami, którzy zapewniają gwarancję jakości. Dzięki temu wiesz, że na Twój stół trafia najlepsze, świeże mięso ze sprawdzonych hodowli.