z 3
Sortuj po:
Najpopularniejsze
0,076 kg
26,18 zł/1 kg
0,058 kg
30,17 zł/1 kg
0,315 szt.
6,19 zł/1 szt.
0,032 kg
60,94 zł/1 kg
0,031 kg
83,55 zł/1 kg
0,072 kg
31,81 zł/1 kg
0,072 kg
31,81 zł/1 kg
0,315 szt.
6,19 zł/1 szt.
0,315 szt.
6,19 zł/1 szt.
0,315 szt.
6,19 zł/1 szt.
0,032 kg
60,94 zł/1 kg
z 3
Dr Oetker – domowe wypieki łatwiejsze niż myślisz
Dr Oetker to jedno z największych na świecie przedsiębiorstw związanych z branżą spożywczą. Firma została założona w Niemczech i słynie z produkcji różnego rodzaju dodatków do pieczenia, ciast, ciasteczek i innych deserów, jogurtów, a także mrożonej pizzy. Początek powstania Oetker ma związek z wyprodukowaniem pierwszego na całym świecie proszku do pieczenia pakowanego w praktyczne jednorazowe torebeczki.
Doktor Oetker – historia marki w pigułce
Jak powstał marka Doktor Oetker? Historia przedsiębiorstwa ma swój początek w Niemczech, a dokładniej w niewielkiej miejscowości Bielfeld. Właśnie tam młody, zdolny i bardzo ambitny aptekarz August Oetkero wynalazł pierwszy na świecie proszek do pieczenia, który sprzedawał pod nazwą „Backin”. Ten wynalazek dosłownie zrewolucjonizował świat cukiernictwa. Był prawdziwą gwarancją na to, że każde ciasto wyrośnie! Pokochały go więc nie tylko gospodynie domowe, ale też wiele innych prężnie działających firm związanych z wypiekami.
Podczas trwania II wojny światowej przedsiębiorstwo nie upada – wręcz przeciwnie radzi sobie całkiem dobrze. W roku 1916 ginie syn Augusta Oetkera, a dwa lata umiera również sam założyciel. Działalność Doktor Oetker kontynuuje Dr. Kaselowsky. Przedsiębiorca decyduje rozszerzyć produkcję na rynki zagraniczne, co niesie za sobą pasmo kolejnych sukcesów.
Historia firmy Dr. Oetker związana jest również z Polską. W 1921 roku swoją działalność rozpoczęła fabryka Oetkera w Gdańsku. Na taśmie produkcyjnej pojawiały się takie produkty jak kultowy proszek do pieczenia „Backin”, żelatyna, cukier wanilinowy, desery w proszku oraz aromaty. Dziś firma Dr. Oetker posiada w Polsce trzy zakłady produkcyjne - w Gdańsku, Łebczu (fabryka pizzy mrożonej) oraz Płocku, gdzie wyrabia się słodkie dekoracje.
Jednym z bardziej przełomowych momentów w historii firmy jest wdrożenie do sprzedaży pierwszej pizzy mrożonej. Dzieje się to w 1970 roku, z chwilą gdy w niemieckich domach i mieszkaniach na szeroką skalę zaczynają pojawiać się zamrażarki. To prawdziwy hit, który w sprzedaży jest do dziś i nic nie wskazuje, żeby miało się to zmienić.
Dr. Oetker – produkty
Produkty Dr. Oetker to bardzo szeroki asortyment, który stale się rozrasta. Firma znana jest przede wszystkim z produkcji wszelkiego rodzaju dodatków do pieczenia. Oprócz proszku do pieczenia „Backin” w ofercie można znaleźć również cukry wanilinowe, aromaty, przyprawy, słodkie dekoracje, a także przetwory i środki żelujące. Zwolennicy słodkości docenią z pewnością sygnowane logo Oetker budynie i kisiele z serii „Słodka chwila”, które z powodzeniem można jeść zarówno w domu, jak i w pracy.
Kultowym produktem, zaraz obok „Backin” jest pizza mrożona. W asortymencie producenta można znaleźć pizzę Guseppe, Rigga, Feliciana czy Ristorante. Każda z nich ma rzeszę fanów na całym świecie!
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2024Dodatkowe listingiUstawienia cookies