0,18 kg
37,17 zł/1 kg
0,065 kg
105,38 zł/1 kg
0,18 kg
35,50 zł/1 kg
0,19 kg
33,63 zł/1 kg
0,15 kg
39,93 zł/1 kg
0,12 kg
47,92 zł/1 kg
0,18 kg
32,50 zł/1 kg
0,575 kg
27,81 zł/1 kg
0,15 kg
51,67 zł/1 kg
0,19 kg
32,89 zł/1 kg
Kto z nas nie przepada za kanapkami? Kromka świeżego pieczywa z ulubionymi dodatkami jest zawsze dobrym pomysłem, kiedy złapie nas mały głód lub po prostu będziemy mieli ochotę na coś smacznego. Pasty na kanapki są dobrą alternatywą dla wędliny, serów, warzyw i różnych innych dodatków, które zwykliśmy układać na kromce pieczywa. Dzięki ich różnorodności oraz konsystencji wprost idealnej do rozsmarowywania to produkty, które pozwolą przygotować pyszny posiłek w kilka krótkich chwil.
Pasty kanapkowe to popularne smarowidła, które wyśmienicie smakują z tradycyjnym chlebem, bagietką czy bułką. Zazwyczaj jest to miks różnych warzyw i innych dodatków z odrobiną oleju i przypraw. Ich nie za rzadka i nie za gęsta konsystencja znacznie ułatwia używanie produktu i sprawia, że raz nałożony nie spływa z pieczywa, a wyjęty prosto z lodówki nie staje się twardy jak głaz. Pastę kanapkową z powodzeniem można zabrać ze sobą w podróż, na przykład na górski szlak, i rozkoszować się ulubionym smakiem zawsze tam gdzie aktualnie się znajdujesz.
Pasty do chleba potrafią być tak różnorodne, jak duża jest ilość różnych warzyw ina rynku – choć nie tylko. Miłośnicy klasycznych smaków gustują w tradycyjnej paście jajecznej (z dodatkiem sera lub bez) lub paście warzywnej z mocno wyczuwalną nutą papryki. Bardzo smaczne są także pasty warzywne na kanapki z dodatkiem bakłażana i cukinii, słonecznika czy suszonych pomidorów. Ciekawą opcją są również pasty z wyczuwalną ostrością czosnku. Osoby, które lubią jeść pieczywo w wersji na słodko powinny wypróbować smak pasty z orzechów nerkowca, prażonych migdałów lub orzeszków arachidowych.
Choć pasty śniadaniowe doskonale smakują rano, przed wyjściem do szkoły lub pracy, warto serwować je również na imprezach w gronie rodziny lub znajomych. Wystarczy zaopatrzyć się w świeże pieczywo, najlepiej z ziarnami lub czosnkową bagietkę, a następnie pokroić je na równe części i sowicie posmarować ulubioną pastą. Żeby przekąska dobrze się prezentowała, a goście wiedzieli, co mają przed sobą na talerzach na wierzch kanapek dobrze jest położyć produkt charakterystyczny dla danej pasty. Pasek świeżej papryki na paście paprykowej czy pokruszone orzeszki arachidowe na paście orz
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2025Dodatkowe listingiUstawienia cookies