Pasta curry to składnik, który znajdą wszyscy miłośnicy orientalnej kuchni, zwłaszcza indyjskiej i tajskiej. Pasta z curry ma piękne kolory, jest bardzo intensywna w smaku i przepięknie pachnie, choć to oczywiście kwestia bardzo indywidualna. Dobrej jakości pasty curry idealnie wzbogacają smak zarówno warzyw, jak i mięs. Sprawdzą się również jako baza do sosu.
Pasta z curry niezależnie od rodzaju doskonale sprawdza się w kuchni. Stosując gotowy produkt w szybkim czasie możemy wyczarować wiele pysznych dań. Jakie pasty curry są dostępne? Wymienia się zazwyczaj ich trzy podstawowe rodzaje – pasta żółta, czerwona i zielona. Czym się różnią?
Łagodna pasta curry oraz jej ostrzejsze odmiany doskonale wzbogacają smak wielu potraw. Mają dość wszechstronne zastosowanie przez co z powodzeniem można używać je jago bazę do sosu curry oraz dodatek do pieczonych mięs i warzyw. Produkt świetnie komponuje się z makaronem i ryżem. Wiele osób używa pasty z curry jako gotowej marynaty do mięs. W kuchni można eksperymentować z nią na wiele różnych sposobów.
Szeroki asortyment dobrej jakości past curry znajdziesz w sklepach Carrefour w całej Polsce oraz na carrefour.pl. Produkt dostępny jest zarówno w szczelnie zamkniętych słoiczkach, jak i saszetkach „na raz”. Warto wypróbować ją w swojej kuchni, by poczuć smak orientu i ciekawie wzbogacić codzienne menu. Ile kosztuje pasta curry? Cena nie jest wygórowana. Za słoiczek o pojemności ponad 100 g nie powinieneś zapłacić więcej niż 15 zł.
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2025Dodatkowe listingiUstawienia cookies