Nieodpowiednie odżywianie
jest przyczyną wielu chorób
jest obecnie drugą co do częstości, po paleniu tytoniu, przyczyną chorób i zgonóww Polsce, częstszą niż alkoholizm i zanieczyszczenia powietrza.
(GBD study, 2017)
jest głównym czynnikiem zwiększającym ryzyko rozwoju m.in. otyłości, chorób układu sercowo-naczyniowego, cukrzycy, nowotworów, próchnicyi osteoporozy.
(WHO, 2003)
to jedne z najpoważniejszych problemów zdrowotnych Polaków. Nadwaga lub otyłość dotyczą 64% mężczyzn i 46% kobiet.
NIZP-PZH : Sytuacja zdrowotna ludności Polski i jej uwarunkowania – raport za 2020 rok
Odpowiedni wybór produktów pozwoli zadbaćo prawidłowo zbilansowaną dietę, która jest podstawązdrowia. System znakowania żywności Nutri-Scoreułatwia świadomywybór ponieważ ocenia zawsze tę samąilość produktu (100 g/100 ml) dzięki czemu możnaporównywać produkty między sobą.
Kampania Nutri-Score dla świadomych wyborów żywieniowych. Więcej o Nutri-Score? Odwiedź www.nutriscore.pl
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOQR kodyUstawienia cookies