Tosty z dynią, twarożkiem i orzechami 

Składniki:

  • 3 kromki pełnoziarnistego pieczywa,
  • 150 g twarogu lub serka wiejskieg,
  • 200 g dyni pokrojonej w małą kostkę,
  • garść orzechów włoskich,
  • łyżka masła Jakość z Natury Carrefour,
  • 2 łyżki miodu Jakość z Natury Carrefour.


Rozpuść masło na patelni. Dodaj miód oraz pokrojoną dynię i smaż do zarumienienia kilka minut. Następnie wyłóż dynię na talerz i na tej samej patelni podpraż orzechy oraz podpiecz kromki chleba. Grzanki smaruj twarożkiem. Ułóż na nim kawałki dyni oraz posyp orzechami włoskimi. Przed podaniem możesz polać odrobiną miodu.
Czas przygotowania: 15 min

Tosty możesz przygotować na patelni  Sprawdź naszą ofertę!