Szaszłyki z krewetkami

Składniki:

  • 20 sztuk świeżych krewetek,
  • 5-6 sztuk pomidorków koktajlowych,
  • 5-6 sztuk ciemnego winogrona,
  • 60 g sera Camembert Reflets de France,
  • 60 g sera typu feta,
  • 8-10 kulek mozzarelli,
  • 1 mango,
  • liście świeżego szpinaku,
  • 1 papryczka chili,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 1 łyżka masła Jakość z Natury Carrefour,
  • sól,
  • patyczki do szaszłyków.

 

Krewetki oczyszczamy. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy bardzo drobno posiekaną papryczkę chili, czosnek i krewetki. Wszystko smażymy na dużym ogniu przez około 5-6 min. Mango obieramy i kroimy w dużą kostkę. Sery także kroimy w dużą kostkę.

Na patyczki do szaszłyków nadziewamy kolejno: liście szpinaku (można je złożyć na pół), kulka mozzarelli, kawałek mango, krewetka, pomidorek koktajlowy, szpinak, ser camembert Reflets de France, winogrono, krewetka, ser typu feta, liście szpinaku, mango, krewetka.

Krewetki najlepiej usmażysz na nowej patelni: Sprawdź naszą ofertę!