Sałatka z kurczakiem, podana z chipsami z ziemniaków i dressingiem miodowo-musztardowym

Składniki:

  • pierś z kurczaka Jakość z Natury Carrefour,
  • garść rukoli,
  • 5-6 pomidorków koktajlowych,
  • 3 młode ziemniaczki Jakość z Natury Carrefour.

Dressing miodowo-musztardowy:

  • łyżka musztardy francuskiej,
  • łyżeczka musztardy zwykłej,
  • 2 łyżki oliwy z oliwek,
  • łyżeczka soku z cytryny,
  • sól, pieprz.

Rozpalamy grilla. Ziemniaki myjemy i kroimy na cienkie plasterki. Układamy na tacce do grillowania, posypujemy solą
i polewamy łyżką oliwy. Grillujemy, aż staną się chrupiące z obu stron. Kurczaka myjemy, tniemy na mniejsze kawałki, oprószamy solą, pieprzem i grillujemy przez ok. 3-4 min z każdej strony. Do miski przesypujemy umytą rukolę. Dodajemy przepołowione na pół pomidorki. Następnie plasterki chipsów ziemniaczanych. Na wierzchu układamy zgrillowanego kurczaka. Całość polewamy dressingiem.

Dressing: Musztardę mieszamy z miodem, sokiem z cytryny, sola oraz pieprzem. Na koniec dodajemy oliwę i dokładnie mieszamy.

Do przygotowania tej sałatki niezbędny jest dobry grill. Sprawdź naszą ofertę!