Letni pudding chia z musem brzoskwiniowym

Składniki:

  • puszka mleka kokosowego,
  • 4 łyżki nasion chia,
  • 2 łyżki miodu Jakoś z Natury Carrefour,
  • 6 brzoskwiń/nektarynek,
  • 2 kiwi,
  • garść malin,
  • garść borówek amerykańskich,
  • listki świeżej mięty.

Nasiona chia mieszamy z mlekiem kokosowym oraz miodem. Wkładamy na noc do lodówki. W tym czasie nasiona powinny podwoić swoją objętość, przyjmując konsystencję kisielu. Brzoskwinie obieramy ze skórki, wyjmujemy pestkę i blendujemy na gładki mus. Kiwi obieramy i kroimy w plasterki. Do każdego pucharku lub słoiczka wkładamy po 2-3 plasterki kiwi. Następnie wlewamy pudding chia na wysokość 3/4 naczynia. Pozostałą część wypełniamy musem brzoskwiniowym. Dekorujemy świeżymi malinami, borówkami oraz listkami mięty.

Przelewamy do pucharków lub słoiczków.

Letni pudding najlepiej przygotować w nowym blenderze: Sprawdź naszą ofertę!