Owsiane crumble z truskawkami i rabarbarem polane musem kokosowym

Składniki:

Kruszonka:

  • 3 łyżki oleju kokosowego,
  • 80 g płatków owsianych,
  • 2 łyżki płatków kokosa,
  • łyżka miodu Jakość Z Natury Carrefour.

Mus kokosowy:

  • mleko kokosowe,
  • łyżeczka miodu Jakość z Natury Carrefour.

Pozostałe składniki:

  • 3 łodyżki rabarbaru,
  • 2 łyżki brązowego cukru,
  • 2 szklanki truskawek.

Płatki owsiane lekko blendujemy. Dodajemy olej kokosowy, pokruszone płatki kokosa oraz miód. Całość zagniatamy na kruszonkę. Odstawiamy do lodówki.

Rabarbar myjemy i kroimy na kawałki o grubości 1 cm. Następnie mieszamy je z cukrem. Formę żaroodporną smarujemy olejem kokosowym. Na dnie układamy rabarbar, a następnie umyte i pokrojone na ćwiartki truskawki. Całość posypujemy kruszonką. Piekarnik nagrzewamy do 180°C. Formę z crumble wkładamy do piekarnika i pieczemy ok.. 25 min.

W międzyczasie otwieramy puszkę mocno schłodzonego mleka. Zgarniamy z wierzchu gęstą śmietankę i ubijamy ją mikserem wraz z łyżeczką miodu na gładki mus. Podajemy z upieczonym crumble.

Crumble najlepiej upichcić w nowym mini-piekarniku: Sprawdź naszą ofertę!