Muffiny z piersi kurczaka

Składniki:
  • 500 g piersi kurczaka,
  • 100 g żółtego sera (blok),
  • czerwona papryka,
  • 200 g pieczarek, cebula,
  • natka pietruszki,
  • majonez,
  • sól,
  • pieprz,
  • przyprawa do kurczaka,
  • czosnek granulowany,
  • łyżka masła

Sposób przygotowania:

Paprykę i ser kroimy w kostkę. Natkę siekamy. Pieczarki i cebulę kroimy na małe kawałki i podsmażamy na maśle, aż odparuje woda, doprawiamy solą i pieprzem. Piersi kroimy na plastry, którymi po rozbiciu wykładamy foremki muffinowe, tak aby pozostawić trochę mięsa na przykrycie farszu. Doprawiamy przyprawami. Kiedy kawałki kurczaka są już w foremkach, wkładamy do nich pieczarki, ser, paprykę i posypujemy natką. Zakrywamy mięsem nadzienie – wystającymi kawałkami piersi. Smarujemy wierzch majonezem i pieczemy 40 minut w temperaturze ok. 180°C.