Lekkie pancakes z kremem z kasztanów z truskawkami

Składniki:

  • 1,5 szklanki mąki orkiszowej,
  • szklanka mleka,
  • jajko Bio Carrefour,
  • 3 łyżki miodu Jakość z Natury Carrefour,
  • 3 łyżki kremu z kasztanów,
  • 2 łyżki oleju kokosowego,
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia,
  • garść truskawek.

Mąkę przesiewamy do miski. Dodajemy mleko, jajko, proszek do pieczenia i miksujemy na gładkie ciasto. Dolewamy olej kokosowy, krem z kasztanów i ponownie miksujemy. Rozgrzewamy patelnię (możemy natłuścić ją odrobiną oleju kokosowego) Smażymy pancakes do zarumienienia z obu stron (ok. 5 min). Przed podaniem dekorujemy pokrojonymi w plasterki truskawkami. Możemy przed podaniem polać miodem lub syropem klonowym.

Najlepsze pancakes usmażysz na nowej patelni: Sprawdź naszą ofertę!