Karkówka w stylu azjatyckim

Składniki:

  • ok. 400 g karkówki,,
  • pęczek szczypiorku,
  • czerwona cebula,
  • papryczka chili,
  • 3 łyżki sosu sojowego,
  • 1 łyżka octu ryżowego,
  • 2 łyżki miodu Jakość z Natury Carrefour,
  • 1 limonka,
  • około 2-3 łyżki posiekanych orzechów nerkowca,
  • około 300 g ziemniaków Jakość z Natury Carrefour

 

 

Sos sojowy, ocet ryżowy, miód mieszamy, a następnie wcieramy w karkówkę. Tak przygotowane mięso grillujemy do miękkości.
Karkówkę wykładamy na talerz, posypujemy posiekaną papryczką chili, orzechami nerkowca, piórkami czerwonej cebuli oraz szczypiorkiem. Dodatkowo możemy skropić sokiem z limonki. Podajemy z opiekanymi (lub grillowanymi) ziemniaczkami lub warzywami. Smacznego!

To danie podaj na nowym talerzu:  Sprawdź naszą ofertę!