Grillowany pstrąg w plastrach bekonu podany z zielonymi szparagami

Składniki:

  • pstrąg Jakość z Natury Carrefour,
  • 4-5 plastrów wędzonego boczku Nasza Wędzarnia,
  • ok. 10 zielonych szparagów,
  • pół batata,
  • garść płatków migdałowych,
  • parmezan do posypania,
  • łyżka oliwy z oliwek,
  • sól, pieprz.

Rozgrzewamy grilla. Myjemy pstrąga i nacieramy go solą oraz pieprzem. Zawijamy go w plastry wędzonego boczku i grillujemy ok. 8-10 min z każdej strony do zarumienienia. Szparagi myjemy, odrywamy zdrewniałe końce i układamy na tacce do grilla. Na patelni podprażamy płatki migdałów do zarumienienia. Posypujemy nimi szparagi. Na koniec posypujemy je jeszcze startym parmezanem. Polewamy łyżką oliwy z oliwek. Zapiekamy ok. 10-15 min, aż szparagi lekko zmiękną ,ale nadal pozostaną chrupkie. Podajemy je z grillowanym pstrągiem.

Pstrąga najlepiej wrzucić na nowy ruszt, który kupisz na ecarrefour.pl Sprawdź naszą ofertę!