Francuski omlet

Składniki:

  • 3 jajka BIO Carrefour,
  • 1 kiełbasa suszona Reflets de France,
  • ser z mleka z Normandii Reflets de France,
  • 1 łyżka mąki pszennej,
  • 1 łyżka masła Jakość z Natury Carrefour,
  • rukola,
  • kilka pomidorków koktajlowych,
  • sól, pieprz.

 

Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywno, następnie dodajemy do nich żółtka, mieszamy. Przesiewamy mąkę, doprawiamy solą i pieprzem. Kiełbasę kroimy na małe kawałki, dodajemy do ciasta na omlet. Około 2 łyżki sera z mleka z Normandii Reflets de France ścieramy na tarce, również dodajemy do ciasta na omlet.

Na patelni rozpuszczamy masło. Następnie wylewamy ciasto, smażymy omlet z dwóch stron na złoty kolor. Po usmażeniu składamy na pół. Do środka wkładamy rukolę i pomidorki koktajlowe oraz ser z mleka z Normandii.

Ten francuski omlet możesz przygotować na patelni Metlex: Sprawdź naszą ofertę!