Filet z pstrąga na puree z selera z cukinią

Składniki:

  • 2 filety z pstrąga (ok. 150 g)
  • 1 mała cukinia
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 cebula szalotka
  • 1 duży korzeń selera
  • ok. 3/4 szklanki śmietany 36%
  • 2 łyżki zwykłego masła
  • masło klarowane do smażenia ryby

Sos beurre blanc:

  • 1 cebula szalotka
  • 40 ml białego octu winnego
  • 100 ml białego wytrawnego wina
  • 1/2 szklanki śmietany 36%
  • ok. 80 g zimnego masła
  • 1 suszony liść laurowy
  • 3 ziarna ziela angielskiego

Chipsy z ziemniaka:

  • 1 słodki ziemniak (batat)
  • olej rzepakowy do smażenia
  • kilka listków szałwii

 Puree z pieczonego selera: Seler obrać, pokroić w mirepoix (nieregularną dużą kostkę) i wstawiać do pieczenia na brązowy kolor w temp. 220°C (ok. 30 minut). Następnie przełożyć do rondla – dodać śmietanę oraz łyżkę masła. Gotować do miękkości selera, odcedzić i zblendować – powoli dodając śmietanę z gotowania, aż puree będzie miało gładką konsystencję. Przyprawić solą, pieprzem i przetrzeć przez sito.

Pstrąg: Oczyszczony z łusek filet pstrąga przyprawić solą i wyciąć dwa równe romby. Na średnio rozgrzanej patelni ułożyć odrobinę masła klarowanego, dostosować do obrębu patelni arkusz pergaminu, który należy ułożyć na dnie patelni i ponownie dodać na górę masło klarowane. Na dobrze rozgrzanej patelni ułożyć rybę. Smażyć wyłącznie po stronie skóry, polewając od góry roztopionym masłem.

Cukinia: Cukinię pokroić w plastry wzdłuż warzywa (można obieraczką) i zblanszować (przelać wrzątkiem, a następnie zimną wodą). Posiekać czosnek i szalotkę – lekko podsmażyć na patelni z łyżką świeżego masła. Dodać blanszowaną cukinię z odrobiną wody z gotowania, aby powstała emulsja z masła i czosnku, doprawić cukinię solą.

Sos beurre blanc: Wino i ocet z białego wina wlać do rondelka. Dodać posiekaną w małą kostkę cebulę, liść laurowy i ziele angielskie. Redukować na ogniu, aż do otrzymania połowy objętości. Śmietanę wlać do drugiego rondla i także redukować o połowę. Połączyć z odcedzoną redukcją z białego wina. Przyprawić solą i pieprzem, a następnie doprowadzić do wrzenia. Na koniec dodać zimne masło pokrojone w kostkę, aż sos odpowiednio zagęści się.

Chipsy: Na mandolinie pokroić ziemniaka w cienkie plasterki, a następnie wypłukać skrobię pod bieżącą wodą. Dokładnie osuszyć papierowym ręcznikiem i smażyć w głębokim oleju z dodatkiem szałwii w temp. 140°C, aż chipsy będą chrupkie.

Prezentacja: Wszystko podajmy najlepiej w głębokim talerzu: na dno puree z selera, następnie smażona ryba z sosem. Oprzeć smażone zwinięte w tubki cukinie i dodać chrupiące słodkie ziemniaki.

    Zdrowe snickersy

    Dowiedz się więcej

    Penne z gulaszem z indyka

    Dowiedz się więcej

    Makaron z anchois i pomidorami

    Dowiedz się więcej

    Spaghetti z pesto

    Dowiedz się więcej

    Sałatka z Bresaolą

    Dowiedz się więcej

    Chorizo z piersią kurczaka

    Dowiedz się więcej

    Egzotyczne owoce z grilla

    Dowiedz się więcej

    Grillowana cukinia z mozarellą

    Dowiedz się więcej

    Grillowana karkówka w ziołach

    Dowiedz się więcej

    Grillowane banany z bitą śmietaną

    Dowiedz się więcej

    Grillowany kurczak w miodowo-cytrynowej marynacie

    Dowiedz się więcej

    Makaron z pieczarkami i chorizo

    Dowiedz się więcej

    Penne z krewetkami

    Dowiedz się więcej

    Penne z oliwkami i pomidorami

    Dowiedz się więcej

    Makaron ryżowy z warzywami

    Dowiedz się więcej

    Schab w cieście francuskim

    Dowiedz się więcej

    Dorada królewska pieczona

    Dowiedz się więcej

    Flądra strzałozębna po diabelsku

    Dowiedz się więcej

    Tołpyga pod warzywną pierzynką

    Dowiedz się więcej

    Polędwica z mintaja

    Dowiedz się więcej

    Sos śliwkowy z chili do pieczonej indyczki

    Dowiedz się więcej

    Grillowe inspiracje

    Dowiedz się więcej

    Łosoś w pomarańczach

    Dowiedz się więcej

    Białe kiełbaski zapiekane z ziemniakami i białą fasolą

    Dowiedz się więcej

    Kiełbasa z cydrem

    Dowiedz się więcej

    Risotto z suszonymi pomidorami

    Dowiedz się więcej

    Schab w galarecie

    Dowiedz się więcej

    Terrina wielkanocna z szynką

    Dowiedz się więcej

    Confit z kaczki z ziemniakami w stylu Sarladaise

    Dowiedz się więcej

    Dania na szybko!

    Dowiedz się więcej

    Beza pavlova z konfiturą z czarnych wiśni

    Dowiedz się więcej

    Karkówka z grilla z sosem śliwkowym

    Dowiedz się więcej

    Łosoś w pistacjowej panierce

    Dowiedz się więcej

    Udka i skrzydełka z kurczaka w miodowej marynacie

    Dowiedz się więcej

    Wegańskie leczo z soczewicą

    Dowiedz się więcej

    Awokado nadziewane komosą ryżową, szparagami, batatami i serem włoskim

    Dowiedz się więcej

    Grillowany łosoś z sosem kurkowym podany z fasolką szparagową

    Dowiedz się więcej

    Leczo w cieście francuskim

    Dowiedz się więcej

    Twarogowo-jogurtowe pancakes z borówką amerykańską

    Dowiedz się więcej

    Letni pudding chia z musem brzoskwiniowym

    Dowiedz się więcej

    Stek z antrykotu z frytkami z batatów

    Dowiedz się więcej

    Bezglutenowy quiche z nasionami chia, łososiem i ziemniakami

    Dowiedz się więcej

    Owsiane crumble z truskawkami i rabarbarem polane musem kokosowym

    Dowiedz się więcej

    Gazpacho z melonem

    Dowiedz się więcej

    Pieczone pierożki z ciasta filo z botwinką i serem korycińskim

    Dowiedz się więcej

    Lekkie pancakes z kremem z kasztanów z truskawkami

    Dowiedz się więcej

    Grillowany pstrąg w plastrach bekonu podany z zielonymi szparagami

    Dowiedz się więcej

    Owoce na patyku (banan, gruszka, jabłko, brzoskwinia) w polewie czekoladowej z posypka orzechową

    Dowiedz się więcej

    Makaron fusili z bekonem, kaparami i miętą

    Dowiedz się więcej

    Pstrąg z grilla z masłem z musztardy francuskiej z pieczonymi ziemniaczkami i pesto bazyliowym

    Dowiedz się więcej

    Sałatka z kurczakiem, podana z chipsami z ziemniaków i dressingiem miodowo-musztardowym

    Dowiedz się więcej

    Wegańska pizza na spodzie z kalafiora ze szparagami, cukinią i bazylią

    Dowiedz się więcej

    Grillowane pieczarki z zielona soczewicą, pomidorem i bazylią

    Dowiedz się więcej

    Wegański sernik kokosowy z mango i konfitura z czarnych wiśni

    Dowiedz się więcej

    Wrapy z cienkich omletów ziołowych

    Dowiedz się więcej

    Zupa miso z łososiem, szpinakiem, imbirem i makaronem ryżowym

    Dowiedz się więcej

    Pełnoziarnista tortilla z humusem, jarmużem, pieczonym burakiem i kozim serem

    Dowiedz się więcej

    Grillowane burgery z dodatkiem boczku, salsy z mango, mixu sałat

    Dowiedz się więcej

    Caldo verde - portugalska zupa z jarmużem, ziemniakami kiełbaską

    Dowiedz się więcej

    Sałatka z grillowanymi krewetkami, ananasem, polana dressingiem imbirowo-pomarańczowym

    Dowiedz się więcej

    Frittata muffinkowa z szynką Serrano

    Dowiedz się więcej

    Gratin(zapiekanka) z batatów, selera i sera żółtego

    Dowiedz się więcej

    Kostka śniadaniowa z komosą i żurawiną słodzona konfiturą mirabelkową

    Dowiedz się więcej

    Lekkie ciasto na bazie kaszy jaglanej i jabłek z dodatkiem konfitury mirabelkowej

    Dowiedz się więcej

    Paccheri z tuńczykiem

    Dowiedz się więcej

    Świeże sajgonki z mango, awokado, selerem naciowym oraz kolendrą z sosem na bazie mango i tahini

    Dowiedz się więcej

    Wiosenne warzywne sushi z kaszy jaglanej z jarmużem, marchewką, awokado i sezamem

    Dowiedz się więcej

    Razowa tarta Galette z jabłkami, świeżym tymiankiem i konfiturą mirabelkową z Lotaryngii

    Dowiedz się więcej

    Twarogowe placuszki z prażonymi jabłkami i konfiturą mirabelkową

    Dowiedz się więcej

    Wegański krem czekoladowy

    Dowiedz się więcej

    Wiosenne risotto z chili, cukinią i chrupiącą szynką parmeńską

    Dowiedz się więcej

    Amarantusowa owsianka z bananem, kiwi, konfiturą figową, polana miodem z rozmarynu

    Dowiedz się więcej

    Wegańskie ciasteczka imbirowe bez glutenu, białej mąki z dodatkiem konfitury figowej

    Dowiedz się więcej

    Wegańskie krówki z pasty tahini i daktyli z amarantusem

    Dowiedz się więcej

    Dorsz Skrei w sosie z suszonych pomidorów podany z makaronem fettuccine

    Dowiedz się więcej

    Pieczona papryka z amarantusem, suszonymi pomidorami, bazylią i serem

    Dowiedz się więcej

    Tagliatelle ze szpinakiem, suszonymi plastrami kaczki, serem podpuszczkowym i jajkiem

    Dowiedz się więcej

    Razowa tarta z grillowanymi warzywami, suszonymi pomidorami, boczniakami i serem podpuszczkowym

    Dowiedz się więcej

    Sałatka w słoiku z pesto, komosą ryżową, tuńczykiem, szpinakiem i serem podpuszczkowym

    Dowiedz się więcej

    Tajskie placuszki kukurydziane podane z komosą i warzywami

    Dowiedz się więcej

    Cannelloni z grillowanego bakłażana

    Dowiedz się więcej

    Carbonara z tuńczykiem, parmezanem i pietruszką

    Dowiedz się więcej

    Fit kotleciki z tuńczyka

    Dowiedz się więcej

    Francuskie bułeczki z kremem budyniowym

    Dowiedz się więcej

    Gulasz z fenkułem

    Dowiedz się więcej

    Krewetki po tajsku w sosie z czerwonych pomarańczy

    Dowiedz się więcej

    Lekki Fit deser w słoiku

    Dowiedz się więcej

    Mini bezy z karmelizowanymi pomarańczami

    Dowiedz się więcej

    Pstrąg z pesto z jarmużu

    Dowiedz się więcej

    Sałatka z łososiem

    Dowiedz się więcej

    Smoothie z awokado, szpinakiem, bananem, pomarańczą

    Dowiedz się więcej

    Lekki omlet z serem feta i kawałkami łososia

    Dowiedz się więcej

    Bezglutenowe naleśniki bazyliowe

    Dowiedz się więcej

    Cytrynowe risotto z łososiem i świeżym tymiankiem

    Dowiedz się więcej

    Miodowe ciasto marchewkowe z orzechami włoskimi

    Dowiedz się więcej

    Zimowa frittata

    Dowiedz się więcej

    Wegański burger z kaszy jaglanej, soczewicy i cukinii z sosem pomidorowym

    Dowiedz się więcej

    Klopsiki w sosie pomidorowym z makaronem

    Dowiedz się więcej

    Owsiane fit muffinki

    Dowiedz się więcej

    Ciasto Trzech Króli – Galette des Rois

    Dowiedz się więcej

    Zdrowy gulasz à la curry

    Dowiedz się więcej

    Sałatka z pieczonym topinamburem

    Dowiedz się więcej

    Muffinki marchewkowe

    Dowiedz się więcej

    Mini strucle

    Dowiedz się więcej

    Panforte di Siena

    Dowiedz się więcej

    Tarta makowa z konfiturą

    Dowiedz się więcej

    Zapiekanka makaronowa z ciecierzycą

    Dowiedz się więcej

    Sałatka z tuńczykiem

    Dowiedz się więcej

    Pad Thai z kapustą pekińską

    Dowiedz się więcej

    Paszteciki drożdżowe

    Dowiedz się więcej

    Paella z kurczakiem

    Dowiedz się więcej

    Zapiekanka makaronowa

    Dowiedz się więcej

    Sałatka z boczniakami

    Dowiedz się więcej

    Sałatka z łososiem

    Dowiedz się więcej

    Jesienne ciasto czekoladowo - kasztanowe

    Dowiedz się więcej

    Paella mixta z krewetkami

    Dowiedz się więcej

    Pasta z tuńczyka z karczochami i orzeszkami pinii

    Dowiedz się więcej

    Sernik dyniowy z przecierem z kasztanów

    Dowiedz się więcej

    Dyniowe risotto z serem podpuszczkowym

    Dowiedz się więcej

    Sałatka z suszonej kaczki

    Dowiedz się więcej

    Quesadillas z szynką

    Dowiedz się więcej

    Sycylijska caponata z bakłażanów (vege)

    Dowiedz się więcej

    Sałatka z tuńczykiem, awokado i jajkiem

    Dowiedz się więcej

    Makaron paccheri di napoli

    Dowiedz się więcej

    Sałatka z czarnej soczewicy

    Dowiedz się więcej

    Sałatka z pieczonym camembertem

    Dowiedz się więcej

    Dyniowe muffinki z kremem z suszonych śliwek

    Dowiedz się więcej

    Tarta francuska

    Dowiedz się więcej

    Szakszuka z papryką, kiełbasą i świeżą bazylią

    Dowiedz się więcej

    Zapiekane figi

    Dowiedz się więcej

    Makaron fusilli z brokułami, tuńczykiem, kulkami mozzarelli i suszonymi pomidorami

    Dowiedz się więcej

    Dyniowe placuszki

    Dowiedz się więcej

    Sałatka z rukolą i grillowanym kurczakiem

    Dowiedz się więcej

    Pizza na spodzie z komosy ryżowej

    Dowiedz się więcej

    Sałatka z czarnym ryżem

    Dowiedz się więcej

    Pieczone jabłka

    Dowiedz się więcej

    Pasta z białej fasoli Reflets de France

    Dowiedz się więcej

    Sałatka z kaszy pęczak

    Dowiedz się więcej

    Krem z pieczonego kalafiora

    Dowiedz się więcej

    Dietetyczne placuszki serowe

    Dowiedz się więcej

    Tortilla hiszpańska

    Dowiedz się więcej

    Pieczone papryki z kaszą jaglaną

    Dowiedz się więcej

    Fit pudding migdałowy z malinami

    Dowiedz się więcej

    Bruschetty z szynką serrano

    Dowiedz się więcej

    Letnia sałatka makaronowa

    Dowiedz się więcej

    Letnie risotto

    Dowiedz się więcej

    Tacos z kurczakiem

    Dowiedz się więcej

    Wegetariańskie burgery z buraka

    Dowiedz się więcej

    Makaron primavera z bobem

    Dowiedz się więcej

    Sałatka z czerwoną kaszą quinoa

    Dowiedz się więcej

    Jagodowy sernik fit

    Dowiedz się więcej

    Makaronowe rurki

    Dowiedz się więcej

    Makaron z musem z awokado i bazylii

    Dowiedz się więcej

    Grillowane ratatouille z krewetkami

    Dowiedz się więcej

    Letnie jaglano - owsiane ciasto

    Dowiedz się więcej

    Karaibska owsianka

    Dowiedz się więcej

    Sałatka z truskawkami

    Dowiedz się więcej

    Kasza jaglana z kurkami

    Dowiedz się więcej

    Naleśniki gryczane

    Dowiedz się więcej

    Fit serniczki

    Dowiedz się więcej

    Warstwowy deser

    Dowiedz się więcej

    Dorada duszona

    Dowiedz się więcej

    Smoothie z awokado

    Dowiedz się więcej

    Kaszotto z bakłażanem

    Dowiedz się więcej

    Sałatka z pieczonym burakiem

    Dowiedz się więcej

    Smoothie z awokado

    Dowiedz się więcej

    Wegańskie kulki

    Dowiedz się więcej

    Wiosenne springrollsy

    Dowiedz się więcej

    Sałatka z dzikiego ryżu

    Dowiedz się więcej

    Pieczony batat

    Dowiedz się więcej

    Łódeczki z cykorii

    Dowiedz się więcej

    Makaron alla puttanesca z musem ze świeżych pomidorów

    Dowiedz się więcej

    Grillowany filet z dorsza pod skorupką z suszonych pomidorków

    Dowiedz się więcej

    Łosoś w marynacie imbirowej z kaszą jaglaną i sałatką z awokado

    Dowiedz się więcej

    Pizza orkiszowa ze szparagami i serem pleśniowym

    Dowiedz się więcej

    Czarne gryczane muszle z krewetkami i chili

    Dowiedz się więcej

    Wegańskie kokosowe batoniki à la Bounty

    Dowiedz się więcej

    Lekki krem z pora, gruszki z mlekiem kokosowym i serem brie

    Dowiedz się więcej

    Orkiszowe babeczki z orzechami i przecierem z kasztanów

    Dowiedz się więcej

    Sałatka z roszponką, grillowaną gruszką i serem Cambozola

    Dowiedz się więcej

    Grillowany stek z polędwicy wołowej lub antrykotu

    Dowiedz się więcej

    Wegański Grillowany falafel z tortillą i sałatka z komosy ryżowej i mięty

    Dowiedz się więcej

    Pstrąg pieczony z migdałami podany ze zdrowymi frytkami z batatów, marchewki i pietruszki

    Dowiedz się więcej

    Sałatka z grillowanym kurczakiem, świeżym ananasem i szpinakiem posypana miętą

    Dowiedz się więcej

    Bakłażan faszerowany kaszą jaglaną i pomidorami pod serową skorupką

    Dowiedz się więcej

    Piersi z kurczaka w marynacie z syropu klonowego

    Dowiedz się więcej

    Tajska zupa z kurczakiem i makaronem sojowym

    Dowiedz się więcej

    Spaghetti z Boczniakami

    Dowiedz się więcej

    Pełnoziarniste marchewkowe muffinki z konfiturą figową i orzechami włoskimi

    Dowiedz się więcej

    Risotto ze szparagami

    Dowiedz się więcej

    Amarantusowe batoniki z daktylami, orzechami laskowymi i kakao

    Dowiedz się więcej

    Fit deser z musem truskawkowym

    Dowiedz się więcej

    Gryczany naleśnik z kozim serem, marmoladą z pomarańczy sycylijskich

    Dowiedz się więcej

    Łosoś teryaki z ryżem basmati i fasolką

    Dowiedz się więcej

    Lunchbox Napoleoński

    Dowiedz się więcej

    Papardelle z łososiem, kaparami i rukolą

    Dowiedz się więcej

    Placuszki z patelni z wędzona szynką, twarożkiem , pieczarkami i pomidorkami

    Dowiedz się więcej

    Sałatka z awokado, suszonych pomidorów oraz fety podana w połówce awokado

    Dowiedz się więcej

    Serowe gnocchi z pesto z orzechów laskowych

    Dowiedz się więcej

    Warstwowa sałatka włoska z suszonymi pomidorami

    Dowiedz się więcej

    Wytrawne muffiny z mozzarellą, boczkiem i cebulą

    Dowiedz się więcej

    Sałatka z winogronami, granatem i prażonymi migdałami

    Dowiedz się więcej

    Frittata w kokilkach z szynką serrano i pomidorkami koktajlowymi

    Dowiedz się więcej

    Sałatka z awokado, truskawkami, granatem i serem Camembert

    Dowiedz się więcej

    Sałatka z kuskusem, kurczakiem i pomidorkami koktajlowymi

    Dowiedz się więcej

    Sałatka z quinoa, pietruszką, pomidorkami koktajlowymi oraz fetą

    Dowiedz się więcej

    Tagliatelle ze szpinakiem, suszonymi pomidorami z odrobiną śmietanki sojowej

    Dowiedz się więcej

    Mini hamburger z łososia z guacamole, jogurtem greckim i liściem sałaty

    Dowiedz się więcej

    Pieczywo pełnoziarniste bezglutenowe z jajkiem

    Dowiedz się więcej

    Wegańskie curry z batatami i soczewicą

    Dowiedz się więcej

    Quesadillas z szynką serrano, pastą awokado i serem cheddar

    Dowiedz się więcej

    Fasolka po bretońsku z chorizo

    Dowiedz się więcej

    Dynia w różnych odsłonach

    Dowiedz się więcej

    Chleb orkiszowy z kaszą gryczaną

    Dowiedz się więcej

    Chleb do żurku

    Dowiedz się więcej

    Jajka z wędliną

    Dowiedz się więcej

    Kanapki z rzeżuchą

    Dowiedz się więcej

    Kasza jaglana z dynią

    Dowiedz się więcej

    Kruche babeczki czekoladowe

    Dowiedz się więcej

    Wielkanocne muffiny cytrynowe

    Dowiedz się więcej

    Dip czosnkowy

    Dowiedz się więcej

    Grillowane gruszki z serem pleśniowym i orzechami włoskimi

    Dowiedz się więcej

    Minihamburgerki

    Dowiedz się więcej

    Proste sushi

    Dowiedz się więcej

    Sałatka z krewetek i awokado

    Dowiedz się więcej

    Koreczki na każde przyjęcie

    Dowiedz się więcej

    Karmelizowana cebula dodatek do pierogów

    Dowiedz się więcej

    Paszteciki z ciasta francuskiego

    Dowiedz się więcej

    Nudne jedzenie? Już nie!

    Dowiedz się więcej

    Jajka faszerowane pastą z żółtego sera

    Dowiedz się więcej

    Tatar ze śledzia z awokado

    Dowiedz się więcej

    Muffiny z piersi kurczaka

    Dowiedz się więcej

    Ogórki faszerowane

    Dowiedz się więcej

    Pieczarki balsamiczne

    Dowiedz się więcej

    Sałatka w dużych muszlach makaronowych

    Dowiedz się więcej

    Sałatka z krewetkami

    Dowiedz się więcej

    Śledzie pieczone w winie z czosnkiem i ziołami

    Dowiedz się więcej

    Czekoladowy mus

    Dowiedz się więcej

    Delikatny sernik nowojorski

    Dowiedz się więcej

    Truskawki w czekoladzie

    Dowiedz się więcej

    Tort makowy z kremem czekoladowym

    Dowiedz się więcej

    Kandyzowana skórka pomarańczowa

    Dowiedz się więcej

    Ciasteczka kawowe

    Dowiedz się więcej

    Sernik z brzoskwiniami

    Dowiedz się więcej

    Cytrynowy krem z mascarpone

    Dowiedz się więcej

    Karmelizowane jabłka do pieczeni

    Dowiedz się więcej

    Odwrócone ciasto ananasowe

    Dowiedz się więcej

    Tarta cynamonowa

    Dowiedz się więcej

    Babeczki śmietankowe z sernikiem i karmelizowanym musem bananowym

    Dowiedz się więcej

    Superłatwe minimazurki wielkanocne

    Dowiedz się więcej

    Ciasto winogronowe na sposób włoski

    Dowiedz się więcej

    Karmelowy ażur

    Dowiedz się więcej

    Lody bazyliowe domowej roboty

    Dowiedz się więcej

    Muffiny z musem truskawkowym

    Dowiedz się więcej

    Rożki francuskie z jabłkami

    Dowiedz się więcej

    Tartaletki cytrynowe

    Dowiedz się więcej

    Koreczki karnawałowe

    Dowiedz się więcej

    Babeczki biszkoptowe

    Dowiedz się więcej

    Drożdżowe pączki

    Dowiedz się więcej

    Faworki maślane

    Dowiedz się więcej

    Faworki piwne

    Dowiedz się więcej

    Pieczone pączki z polewą czekoladową

    Dowiedz się więcej

    Afrodyzjaki na Walentynki

    Dowiedz się więcej

    Świąteczna sałatka śledziowa

    Dowiedz się więcej

    Strudel świąteczny z jabłkami

    Dowiedz się więcej

    Wigilijny kompot z suszonych owoców

    Dowiedz się więcej

    Wielkanocne potrawy

    Dowiedz się więcej

    Barszcz czerwony domowy

    Dowiedz się więcej

    Kulebiak z kapustą i grzybami

    Dowiedz się więcej

    Wiosenna sałatka

    Dowiedz się więcej

    Zajączek chlebowy

    Dowiedz się więcej

    Grzaniec piwny

    Dowiedz się więcej

    Rozgrzewająca herbata z pomarańczami i goździkami

    Dowiedz się więcej

    Rozgrzewająca zupa cebulowa

    Dowiedz się więcej

    Kasza gryczana z grzybami

    Dowiedz się więcej

    Rozgrzewający napój imbirowo-cytrynowy z dodatkiem miodu

    Dowiedz się więcej

    Wiosenna botwinka

    Dowiedz się więcej

    Rozgrzewający napój śliwkowo-jabłkowy

    Dowiedz się więcej

    Herbata z rozmarynem

    Dowiedz się więcej

    Rozgrzewający napój imbirowy

    Dowiedz się więcej

    Sok z cytrusów

    Dowiedz się więcej

    Sok przecierowy z dyni, jabłek i pomarańczy

    Dowiedz się więcej

    Egzotyczny koktajl z mango

    Dowiedz się więcej

    Jak umiejętnie dobrać alkohol do potrawy?

    Dowiedz się więcej

    Napoje gazowane dla każdego

    Dowiedz się więcej

    Pomidorowe smoothie z tabasco

    Dowiedz się więcej

    Detoksykujący sok z buraka i pomarańczy

    Dowiedz się więcej

    Filet z sandacza, podany z purée z marchewki, brukselkami i oliwą szczypiorkową

    Dowiedz się więcej

    Miękkie pierniki z Burgundii z konfiturą z pomarańczy

    Dowiedz się więcej

    Crème brûlée

    Dowiedz się więcej

    Ravioles, czyli francuskie pierożki

    Dowiedz się więcej

    Foie gras z kaczki z batatami

    Dowiedz się więcej

    Tradycyjna potrawka cielęca

    Dowiedz się więcej

    Wołowina po burgundzku z pieczarkami

    Dowiedz się więcej

    Grillowany antrykot

    Dowiedz się więcej

    Zupa vichyssoise

    Dowiedz się więcej

    Grzanka z łososia

    Dowiedz się więcej

    Jajka farbowane naturalnymi składnikami

    Dowiedz się więcej