Chińskie stir fry

Składniki:

  • 300 g makaronu warzywnego z marchewki lub buraka,
  • 200 g tofu,
  • 2 łyżki pędów z bambusa,
  • 5 łyżek sosu sojowego,
  • 3 łyżeczki czarnego sezamu,
  • 3 łyżki oleju z ryżu,
  • świeża kolendra.

 

Tofu kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oleju z ryżu. Dodajemy pokrojone tofu. Podsmażamy na złoty kolor, po czym zdejmujemy z patelni.

Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju z ryżu. Dodajemy makaron warzywny, mieszamy. Następnie na patelnię dodajemy pędy bambusa, podsmażone tofu oraz sos sojowy, mieszamy. Podsmażamy aż makaron nieco zmięknie. Przekładamy na talerz, posypujemy czarnym sezamem. Na wierzchu kładziemy nieco świeżej kolendry.

Do przygotowania tego dania doskonale nada się wok Tefal: Sprawdź naszą ofertę!