Awokado zapiekane z jajkiem i szynką

Składniki:

  • 2-3 dojrzałe awokado,
  • 4-6 jajek Carrefour BIO,
  • około 5-6 sztuk pomidorów suszonych Terre d'Italia,
  • 4-5 plasterków szynki z Naszej Wędzarni Carrefour,
  • pęczek koperku,
  • sól, pieprz.

 

 

Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę. Połówki posypujemy solą i pieprzem. Suszone pomidory oraz szynkę bardzo drobno siekamy. Wykładamy je w wgłębieniu po pestce. Następnie na każdą połówkę awokado wbijamy jedno jajko. Doprawiamy solą i pieprzem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200°C i zapiekamy około 10 minut. Po wyjęciu z piekarnika posypujemy posiekanym koperkiem.

Przygotuj to danie w piekarniku elektrycznym Saturn: Sprawdź naszą ofertę!