Rapso
Rapso 100 % czysty olej rzepakowy
Idealny do smażenia, wypieków i sałatek
- Podczas produkcji oleju Rapso stosujemy tylko wybrane gatunki rzepaku pochodzące z pól Austrii
- Uprawa rzepaku odbywa się w kontrolowanych gospodarstwach rolnych z surowca wolnego od GMO - Kontrolowane przez agroVet Gmbh
- Producenci rzepaku, z którego pochodzi Rapso prowadzą swoje gospodarstwa w sposób przyjazny dla środowiska
- Rzepak jest poddawany delikatnemu tłoczeniu bez ekstrakcji chemicznej
- Uszlachetnienie następuje w naturalny, fizyczny sposób bez dodawania środków chemicznych
Cechy:
Produkt naturalny dla odżywiających się świadomie.
Wiedza o Rapso: http://www.vog.pl/ulotka-rapso/
- Rapso zawiera ok. 60 % prostych nienasyconych kwasów tłuszczowych (kwasów olejowych)
- Zawiera również ponad 30 % złożonych nienasyconych kwasów tłuszczowych, w tym 10 % kwasów Omega 3
- Stosunek kwasów tłuszczowych Omega 6 do Omega 3 w oleju Rapso 2:1 to idealny stosunek z punktu widzenia potrzeb żywieniowych człowieka
- Dodatkowo zawiera 30 mg naturalnej witaminy E
- Idealny do chrupkich sałatek, do gotowania, duszenia, pieczenia i głębokiego smażenia
- Szklana, zielona butelka chroniąca zawartość przed światłem zapewnia wysoką jakość produktu i jest przyjazna dla środowiska
- 100 % czysty olej rzepakowy
- idealny do smażenia, wypieków i sałatek
- z rzepaku bez GMO
- produkt z Austrii
- z kontrolowanych upraw
100 % czysty* olej rzepakowy rafinowany.
*wyłącznie z rzepaku, bez dodatków smakowych