Ocet

Znaleziono: 22 produktów

Sortuj po:

Najpopularniejsze

1 l

2,49 zł

0,5 l

9,18 zł/1 l

4,59 zł

0,5 l

2,58 zł/1 l

1,29 zł

0,225 l

15,07 zł/1 l

3,39 zł

0,5 l

7,98 zł/1 l

3,99 zł

0,25 l

31,96 zł/1 l

7,99 zł

0,25 l

31,96 zł/1 l

7,99 zł

0,25 l

67,56 zł/1 l

16,89 zł

0,25 l

67,56 zł/1 l

16,89 zł

750 ml

1,23 zł/100 ml

9,19 zł

250 g

6,00 zł/100 g

14,99 zł
21,29 zł
-30%

0,3 l

14,97 zł/1 l

4,49 zł

0,25 l

31,96 zł/1 l

7,99 zł

1 szt.

4,79 zł

0,25 l

54,76 zł/1 l

13,69 zł

0,25 l

54,76 zł/1 l

13,69 zł

0,5 l

20,78 zł/1 l

10,39 zł

0,15 l

86,60 zł/1 l

12,99 zł

0,25 l

82,36 zł/1 l

20,59 zł

0,15 l

86,60 zł/1 l

12,99 zł

0,15 l

86,60 zł/1 l

12,99 zł

0,3 kg

61,30 zł/1 kg

18,39 zł
Nowość

z 1

Najlepszy ocet

Ocet jest produktem, który ma zastosowanie nie tylko spożywcze, ale jest także skutecznym środkiem na doprowadzenie do czystości armatury łazienkowej, blatów czy elementów pomalowanych. Dodajemy go jednak przede wszystkim do potraw, aby nadać im oczekiwanego smaku. Bogaty wybór takich produktów dostępny jest w kategorii „Ocet” na carrefour.pl.

Zastosowanie octu

Ocet jest produktem, którego używamy m.in. do robienia marynat, pikli czy sałatek. Wykorzystuje się go również do majonezów, sosów i przetworów. Nadaje on lekko pikantnego smaku potrawom. Dostępnych jest kilka rodzajów octu, z których każdy ma nieco inne właściwości i zastosowanie.

Rodzaje octu

Poza zwróceniem uwagi na rodzaj opakowania i ilość produktu, należy wiedzieć, do czego przeznaczony jest dany ocet. Powinniśmy uwzględnić, jakie ma być jego zastosowanie. Ocet jabłkowy jest polecany do lekkich marynat. Ma owocowy posmak, działa odchudzająco i odkwaszająco. Natomiast ocet ryżowy jest wykorzystywany w daniach chińskich do doprawiania ryżu do sushi. Jego smak jest łagodny. Ocet balsamiczny stanowi produkt polecany do sałatek, a smak ma słodko-kwaśny. Kolejnym rodzajem tego produktu jest ocet spirytusowy, wykorzystywany do popularnych w wielu domach nóżek w galarecie. Ma ostry smak. Dostępny jest również ocet winny czerwony i biały. Pierwszy dodaje się do wołowiny i dziczyzny, a drugi – do marynat z grzybów, warzyw i owoców.