Filtry

Marki

Musztarda

Znaleziono: 39 produktów

Sortuj po:

Najpopularniejsze

2
49
 

0,185 kg

13,46 zł/1 kg

2
19
 

0,185 kg

11,84 zł/1 kg

2
49
 

0,185 kg

13,46 zł/1 kg

4
79
 

0,185 kg

25,89 zł/1 kg

2
49
 

0,18 kg

13,83 zł/1 kg

3
89
 

0,18 kg

21,61 zł/1 kg

1
89
 

0,21 kg

9,00 zł/1 kg

5
99
 

0,35 kg

17,11 zł/1 kg

6
29
 

0,28 kg

22,46 zł/1 kg

3
59
 

0,175 kg

20,51 zł/1 kg

3
49
 

0,175 kg

19,94 zł/1 kg

4
29
 

0,18 kg

23,83 zł/1 kg

2
49
 

0,185 kg

13,46 zł/1 kg

4
29
 

0,185 kg

23,19 zł/1 kg

4
29
 

0,18 kg

23,83 zł/1 kg

1
69
 

0,21 kg

8,05 zł/1 kg

6
29
 

0,28 kg

22,46 zł/1 kg

6
29
 

0,29 kg

21,69 zł/1 kg

3
19
 

0,19 kg

16,79 zł/1 kg

5
99
 

0,35 kg

17,11 zł/1 kg

3
59
 

0,175 kg

20,51 zł/1 kg

6
29
 

0,274 kg

22,96 zł/1 kg

1
99
 

0,19 kg

10,47 zł/1 kg

2
19
 

0,2 kg

10,95 zł/1 kg

2
19
 

0,2 kg

10,95 zł/1 kg

3
49
 

0,175 kg

19,94 zł/1 kg

3
49
 

0,175 kg

19,94 zł/1 kg

3
89
 

0,274 kg

14,20 zł/1 kg

6
29
 

0,27 kg

23,30 zł/1 kg

3
79
 

0,27 kg

14,04 zł/1 kg

2
19
 

0,2 kg

10,95 zł/1 kg

3
79
 

0,274 kg

13,83 zł/1 kg

3
89
 

0,18 kg

21,61 zł/1 kg

4
59
 

0,5 kg

9,18 zł/1 kg

2
99
 

0,18 kg

16,61 zł/1 kg

2
99
 

0,18 kg

16,61 zł/1 kg

2
99
 

0,18 kg

16,61 zł/1 kg

2
99
 

0,18 kg

16,61 zł/1 kg

14
49
 

0,23 kg

63,00 zł/1 kg

z 1

Musztarda ostra, łagodna i nie tylko

Musztarda to forma sosu, który powstaje z nasion różnych gatunków gorczycy. W polskiej kuchni musztarda wykorzystywana jest jako dodatek do wielu potraw, sosów i marynat. Produkt ten może różnić się smakiem i stopniem ostrości, przy czym wybór jest naprawdę szeroki. Musztardę najczęściej dodajemy do mięs i wędlin, ale to jedyne jej zastosowanie. Różne rodzaje musztard od wielu producentów znajdziesz w sklepach Carrefour oraz na carrefour.pl.

Musztarda – dlaczego warto włączyć ją do menu?

Poza wspomnianą gorczycą, w składzie musztardy można znaleźć inne składniki, które dostarczają do organizmu takich mikroelementów jak magnez, sód, wapno, witaminy A, B i C i nie tylko. Liczne właściwości prozdrowotne przypisuje się jednak gorczycy, która działa korzystnie na układ trawienny i wykazuje działanie przeciwzapalne. Musztarda jest też kuchennym dodatkiem, który potrafi znacznie wzbogacić smak wielu różnych potraw. Stanowi doskonałe połączenie z mięsem - szynką, kiełbaskami, schabem, karkówką itp.. Musztarda, a zwłaszcza musztarda miodowa lub musztarda dijon dodawana jest jako główny składników sosów do sałatek, a ponadto jest jednym z elementów marynaty.

Musztarda i jej rodzaje

W sklepach Carrefour dostępne są przeróżne rodzaje musztardy, co sprawi, że z pewnością znajdziesz idealny produkt dla siebie. Rodzaj i smak tego produktu można wybrać w zależności od preferencji i zastosowania. Jakie musztardy cieszą się największą popularnością?

  • Musztarda chrzanowato musztarda o umiarkowanie ostrym smaku. Ma doskonale kremową konsystencję, i jasną, apetyczną barwę. Za jej unikalny smak odpowiada połączenie klasycznej musztardy z ostrym chrzanem. Taki duet doskonale sprawdzi się jako dodatek do mięs – zwłaszcza białej kiełbasy czy golonki, a także jajek i różnego rodzaju wędlin.
  • Musztarda dijon – nazywana inaczej musztardą diżońską jest bardzo popularnym rodzajem musztardy nie tylko we Francji, ale także w Polsce. Produkt ma ciekawy, lekko ostry i słony smak oraz idealnie kremową konsystencję.
  • Musztarda francuska – to bardzo oryginalny rodzaj musztardy nie tylko ze względu na smak, ale przede wszystkim na wygląd i konsystencję. Ten rodzaj musztardy charakteryzuje się tym, że nie ma ona kremowej konsystencji. Gołym okiem dostrzegalne są w niej ziarenka gorczycy, co sprawia, że nie tylko doskonale smakuje, ale też świetnie wygląda. Zrobiony na jej bazie sos będzie efektowną dekoracją dania. Można z powodzeniem serwować ją w towarzystwie sałatek, jaj oraz dań mięsnych.
  • Musztarda miodowa – jak sama nazwa wskazuje jest to forma musztardy z dodatkiem miodu, który odpowiada za jej delikatnie słodkawy posmak. To bardzo delikatna musztarda o kremowej konsystencji. Sprawdza się, jako dodatek do różnego rodzaju sosów, zup i marynat, ale także na zimo, jako składnik hot-dogów, hamburgerów i domowych kanapek.
  • Musztarda sarepska – to musztarda ostra dla miłośników wyrazistych, nieco pikantnych smaków. Swój smak oraz charakterystyczną gorycz zawdzięcza specjalnej odmianie gorczycy i kompozycji składników. Ma ciekawą, gruboziarnistą strukturę i bardzo intensywny aromat.
  • Musztarda rosyjska (bardzo ostra) – najostrzejsza z musztard dla osób, które lubią bardzo pikantne smaki.

Jaką musztardę wybrać? Wszystko zależy od preferencji smakowych oraz potrawy, którą masz zamiar przygotować. Do lekkich sosów i sałatek lepiej wybrać musztardę miodową lub dijon. Z kolei zdecydowane mięsne smaki lepiej podkreśli musztarda sarepska i chrzanowa.

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród
Wyposażenie domu