Filtry

Marki

Musztarda

Wszystkie produkty w Musztarda: znaleziono 50 produktów

Sortuj po:

Najpopularniejsze

1
69
 

0,21 kg

8,05 zł/1 kg

3
99
 

0,18 kg

22,17 zł/1 kg

6
85
 

0,28 kg

24,46 zł/1 kg

3
49
 

0,185 kg

18,86 zł/1 kg

2
89
 

0,19 kg

15,21 zł/1 kg

3
45
 

0,175 kg

19,71 zł/1 kg

1
89
 

0,2 kg

9,45 zł/1 kg

3
99
 

0,185 kg

21,57 zł/1 kg

5
49
 
7,65 zł najniższa cena

0,28 kg

19,61 zł/1 kg

-28%
1
89
 

0,2 kg

9,45 zł/1 kg

2
45
 

0,19 kg

12,89 zł/1 kg

3
49
 

0,185 kg

18,86 zł/1 kg

1
69
 

0,21 kg

8,05 zł/1 kg

3
69
 

0,175 kg

21,09 zł/1 kg

3
69
 

0,175 kg

21,09 zł/1 kg

3
99
 

0,185 kg

21,57 zł/1 kg

5
65
 

0,35 kg

16,14 zł/1 kg

2
89
 

0,19 kg

15,21 zł/1 kg

7
95
 

0,2 kg

39,75 zł/1 kg

3
95
 

0,18 kg

21,94 zł/1 kg

3
95
 

0,185 kg

21,35 zł/1 kg

4
29
 

0,18 kg

23,83 zł/1 kg

3
85
 

0,27 kg

14,26 zł/1 kg

3
45
 

0,175 kg

19,71 zł/1 kg

4
29
 

0,18 kg

23,83 zł/1 kg

6
59
 

0,185 kg

35,62 zł/1 kg

4
65
 

0,27 kg

17,22 zł/1 kg

3
45
 

0,175 kg

19,71 zł/1 kg

5
29
 

0,18 kg

29,39 zł/1 kg

3
99
 

0,185 kg

21,57 zł/1 kg

5
99
 

0,27 kg

22,19 zł/1 kg

3
35
 

0,18 l

18,61 zł/1 l

3
95
 

0,18 kg

21,94 zł/1 kg

4
65
 

0,27 kg

17,22 zł/1 kg

5
65
 

0,35 kg

16,14 zł/1 kg

3
69
 

0,175 kg

21,09 zł/1 kg

6
35
 

0,185 kg

34,32 zł/1 kg

1
89
 

0,2 kg

9,45 zł/1 kg

3
95
 

0,185 kg

21,35 zł/1 kg

5
65
 

0,35 kg

16,14 zł/1 kg

3
95
 

0,185 kg

21,35 zł/1 kg

3
85
 

0,27 kg

14,26 zł/1 kg

5
49
 
7,65 zł najniższa cena

0,28 kg

19,61 zł/1 kg

-28%
6
35
 

0,185 kg

34,32 zł/1 kg

3
19
 

0,19 kg

16,79 zł/1 kg

3
19
 

0,19 kg

16,79 zł/1 kg

3
95
 

0,185 kg

21,35 zł/1 kg

4
69
 

0,296 kg

15,84 zł/1 kg

3
35
 

0,18 l

18,61 zł/1 l

3
35
 

0,18 l

18,61 zł/1 l

z 1

Musztarda ostra, łagodna i nie tylko

Musztarda to forma sosu, który powstaje z nasion różnych gatunków gorczycy. W polskiej kuchni musztarda wykorzystywana jest jako dodatek do wielu potraw, sosów i marynat. Produkt ten może różnić się smakiem i stopniem ostrości, przy czym wybór jest naprawdę szeroki. Musztardę najczęściej dodajemy do mięs i wędlin, ale to jedyne jej zastosowanie. Różne rodzaje musztard od wielu producentów znajdziesz w sklepach Carrefour oraz na carrefour.pl.

Musztarda – dlaczego warto włączyć ją do menu?

Poza wspomnianą gorczycą, w składzie musztardy można znaleźć inne składniki, które dostarczają do organizmu takich mikroelementów jak magnez, sód, wapno, witaminy A, B i C i nie tylko. Liczne właściwości prozdrowotne przypisuje się jednak gorczycy, która działa korzystnie na układ trawienny i wykazuje działanie przeciwzapalne. Musztarda jest też kuchennym dodatkiem, który potrafi znacznie wzbogacić smak wielu różnych potraw. Stanowi doskonałe połączenie z mięsem - szynką, kiełbaskami, schabem, karkówką itp.. Musztarda, a zwłaszcza musztarda miodowa lub musztarda dijon dodawana jest jako główny składników sosów do sałatek, a ponadto jest jednym z elementów marynaty.

Musztarda i jej rodzaje

W sklepach Carrefour dostępne są przeróżne rodzaje musztardy, co sprawi, że z pewnością znajdziesz idealny produkt dla siebie. Rodzaj i smak tego produktu można wybrać w zależności od preferencji i zastosowania. Jakie musztardy cieszą się największą popularnością?

  • Musztarda chrzanowato musztarda o umiarkowanie ostrym smaku. Ma doskonale kremową konsystencję, i jasną, apetyczną barwę. Za jej unikalny smak odpowiada połączenie klasycznej musztardy z ostrym chrzanem. Taki duet doskonale sprawdzi się jako dodatek do mięs – zwłaszcza białej kiełbasy czy golonki, a także jajek i różnego rodzaju wędlin.
  • Musztarda dijon – nazywana inaczej musztardą diżońską jest bardzo popularnym rodzajem musztardy nie tylko we Francji, ale także w Polsce. Produkt ma ciekawy, lekko ostry i słony smak oraz idealnie kremową konsystencję.
  • Musztarda francuska – to bardzo oryginalny rodzaj musztardy nie tylko ze względu na smak, ale przede wszystkim na wygląd i konsystencję. Ten rodzaj musztardy charakteryzuje się tym, że nie ma ona kremowej konsystencji. Gołym okiem dostrzegalne są w niej ziarenka gorczycy, co sprawia, że nie tylko doskonale smakuje, ale też świetnie wygląda. Zrobiony na jej bazie sos będzie efektowną dekoracją dania. Można z powodzeniem serwować ją w towarzystwie sałatek, jaj oraz dań mięsnych.
  • Musztarda miodowa – jak sama nazwa wskazuje jest to forma musztardy z dodatkiem miodu, który odpowiada za jej delikatnie słodkawy posmak. To bardzo delikatna musztarda o kremowej konsystencji. Sprawdza się, jako dodatek do różnego rodzaju sosów, zup i marynat, ale także na zimo, jako składnik hot-dogów, hamburgerów i domowych kanapek.
  • Musztarda sarepska – to musztarda ostra dla miłośników wyrazistych, nieco pikantnych smaków. Swój smak oraz charakterystyczną gorycz zawdzięcza specjalnej odmianie gorczycy i kompozycji składników. Ma ciekawą, gruboziarnistą strukturę i bardzo intensywny aromat.
  • Musztarda rosyjska (bardzo ostra) – najostrzejsza z musztard dla osób, które lubią bardzo pikantne smaki.

Jaką musztardę wybrać? Wszystko zależy od preferencji smakowych oraz potrawy, którą masz zamiar przygotować. Do lekkich sosów i sałatek lepiej wybrać musztardę miodową lub dijon. Z kolei zdecydowane mięsne smaki lepiej podkreśli musztarda sarepska i chrzanowa.

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Dom i ogród
Wyposażenie domu