Wypiekane z pełnych ziaren brązowego ryżu.
Warto spożywać Wafle Ryżowe, gdyż:
są chrupkie, niskokaloryczne i lekkostrawne, ale jednocześnie pożywne;
zawierają węglowodany złożone będące źródłem energii;
zawierają witaminy (E, A, D i B- kompleks) i substancje mineralne (magnez, żelazo, wapń i potas);
są produktem bezglutenowym;
stanowią bogate źródło naturalnego błonnika;
posiadają wysokie walory dietetyczne (zalecane przy cukrzycy, miażdżycy, chorobie wrzodowej żołądka i dwunastnicy, nadciśnieniu tętniczym);
wspomagają odchudzanie, gdyż wpływają na prawidłowy przebieg metabolizmu w organizmie;
urozmaicają codzienną dietę, znakomicie smakują w postaci kanapek z serem, warzywami, jajkami, wędliną, jak również z dżemem, powidłami oraz owocami;
posiadają długi okres przydatności do spożycia - 12 miesięcy;
są zalecane osobom zażywającym środki farmakologiczne;