Filtry

Marki

Zioła

Wszystkie produkty w Zioła: znaleziono 46 produktów

Sortuj po:

Najpopularniejsze

1
79
 

0,01 kg

179,00 zł/1 kg

2
29
 

0,008 kg

286,25 zł/1 kg

1
65
 

0,008 kg

206,25 zł/1 kg

2
29
 

0,006 kg

381,67 zł/1 kg

1
39
 

0,015 kg

92,67 zł/1 kg

1
39
 

0,01 kg

139,00 zł/1 kg

1
39
 

0,01 kg

139,00 zł/1 kg

1
65
 

0,006 kg

275,00 zł/1 kg

2
29
 

0,015 kg

152,67 zł/1 kg

1
65
 

0,01 kg

165,00 zł/1 kg

2
15
 

0,008 kg

268,75 zł/1 kg

1
39
 

0,066 kg

21,06 zł/1 kg

1
39
 

0,015 kg

92,67 zł/1 kg

1
65
 

0,008 kg

206,25 zł/1 kg

1
39
 

0,01 kg

139,00 zł/1 kg

1
65
 

0,01 kg

165,00 zł/1 kg

2
15
 

0,008 kg

268,75 zł/1 kg

2
39
 

0,01 kg

239,00 zł/1 kg

2
29
 

0,008 kg

286,25 zł/1 kg

1
69
 

0,015 kg

112,67 zł/1 kg

2
39
 

0,006 kg

398,33 zł/1 kg

1
69
 

0,006 kg

281,67 zł/1 kg

2
29
 

0,01 kg

229,00 zł/1 kg

2
15
 

0,008 kg

268,75 zł/1 kg

1
69
 

0,008 kg

211,25 zł/1 kg

2
29
 

0,005 kg

458,00 zł/1 kg

1
69
 

0,01 kg

169,00 zł/1 kg

3
79
 

0,025 kg

151,60 zł/1 kg

2
39
 

0,005 kg

478,00 zł/1 kg

2
39
 

0,01 kg

239,00 zł/1 kg

2
89
 

0,006 kg

481,67 zł/1 kg

2
49
 

0,015 kg

166,00 zł/1 kg

2
39
 

0,009 kg

265,56 zł/1 kg

1
89
 

0,015 kg

126,00 zł/1 kg

2
99
 

0,018 kg

166,11 zł/1 kg

8
39
 

0,048 kg

174,79 zł/1 kg

8
39
 

0,033 kg

254,24 zł/1 kg

1
89
 

0,015 szt.

126,00 zł/1 szt.

1
89
 

0,012 kg

157,50 zł/1 kg

2
39
 

0,011 kg

217,27 zł/1 kg

2
39
 

0,011 kg

217,27 zł/1 kg

2
39
 

0,01 kg

239,00 zł/1 kg

2
39
 

0,009 kg

265,56 zł/1 kg

7
59
 

0,023 kg

330,00 zł/1 kg

2
39
 

0,007 kg

341,43 zł/1 kg

1
89
 

0,014 kg

135,00 zł/1 kg

z 1

Zioła, które warto mieć w swojej kuchni

Zioła to produkty, które pełnią rolę przypraw do wielu przygotowywanych dań. Warto je mieć, by wzbogacić smak i aromat potraw oraz uniknąć konieczności stosowania sztucznych ulepszaczy smaku. Bez ziołowych dodatków ciężko wyobrazić sobie większość ulubionych zup, sosów czy sałatek. W kuchni istotne są m.in. bazylia, koperek, liście laurowe, lubczyk i wiele innych. Bogaty asortyment suszonych ziół znajdziesz w sklepach Carrefour oraz na carrefour.pl.

Zioła – smaczny dodatek do wielu potraw

Dodawanie ziół do przeróżnych dań to dziś już właściwie standard każdej kuchni. Zioła są nieodłącznym atrybutem profesjonalnych szefów kuchni największych restauracji, jak i większości Pań domu. Zasadzone w stylowych doniczkach mogą stanowić ozdobę kuchni lub ogrodu. Jeśli jednak nie masz ręki do roślin postaw na suszone zioła w torebkach. Pamiętaj, że różne mieszanki ziół mogą mieć różne działanie, a przede wszystkim inaczej wpływać na potrawę. Przed dodaniem danej przyprawy warto wcześniej posiąść o niej zasadniczą wiedzę. Które z nich warto mieć w swojej kuchni? To zależy od indywidualnych upodobań oraz oczekiwań.

Bazylia to przyprawa, której na dużą skalę używa się do dań rybnych, mięsnych, a także przygotowanych z warzyw. Kojarzy się z bazyliowym pesto, świeżymi sałatkami i włoską pizzą. Podobnie jak oregano nadaje ona specyficznego smaku i aromatu posiłkom. Ma specyficzny goździkowo – anyżowy zapach przez co pięknie unosi się w kuchni, pobudzając apetyt. W kuchni sprawdzi się również kolendra, choć przez swój delikatnie słodkawy posmak te liście mogą nie posmakować każdemu. Kolendra sprawdzi się jako dodatek do różnych mięs, zup i gulaszy. Dużą popularnością cieszy się w kuchni wegetariańskiej i wegańskiej.

Częstym składnikiem polskich potraw jest majeranek, który szczególnie sprawdza się w przypadku dań mięsnych oraz ryb i pieczonych ziemniaków. Ma charakterystyczny korzenny smak i intensywny aromat. To niezastąpiony składnik tradycyjnego barszczu czerwonego czy flaków. Do ostrych sosów czy wywarów mięsnych dobrze pasuje tymianek oraz rozmaryn, który dodatkowo wzbogaci je o sosnowo - imbirowy aromat. W kuchni warto też mieć miks różnych ziół czyli zioła prowansalskie.

Jakie zioła najlepiej dodać do zup?

Kuchnia Polska ma na swojej liście wiele ciekawych potraw, ale warto zaznaczyć, że możemy pochwalić się miłością do zup. W większości polskich domów przeróżne rodzaje zup są standardowym codziennym posiłkiem na obiad lub kolację. Niezbędnym ich elementem są przyprawy, takie jak zioła, którymi można doskonale wzbogacić i podkręcić ich smak. Rewelacyjnymi dodatkami są bazylia, majeranek, koperek czy zioła prowansalskie. W przypadku rosołu warto użyć lubczyk czy estragon, natomiast smak żurku wzbogaci majeranek. Jeśli chcesz dodać zupie odrobiny pikanterii postaw na cząber, który sprawi, że stanie się bardziej wyrazista.

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Dom i ogród
Wyposażenie domu