Filtry

Marki

Inne

Wszystkie produkty w Inne: znaleziono 31 produktów

Sortuj po:

Najpopularniejsze

6
59
 

0,195 kg

33,79 zł/1 kg

6
59
 

0,195 kg

33,79 zł/1 kg

6
59
 

0,195 kg

33,79 zł/1 kg

19
79
 

0,29 kg

68,24 zł/1 kg

4   
99
4
49
 
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 4,49 zł

0,3 kg

14,97 zł/1 kg

4   
99
4
49
 
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 4,49 zł

0,3 kg

14,97 zł/1 kg

21
89
 

0,5 kg

43,78 zł/1 kg

8
99
 

0,15 l

59,93 zł/1 l

6
59
 

0,195 kg

33,79 zł/1 kg

18
79
 

0,49 kg

38,35 zł/1 kg

18
19
 

0,2 kg

90,95 zł/1 kg

6
39
 

0,195 kg

32,77 zł/1 kg

10
99
 

0,38 kg

28,92 zł/1 kg

13
39
 

0,2 kg

66,95 zł/1 kg

SP_przepis_falafel_W32
10
99
 

0,2 kg

54,95 zł/1 kg

11
49
 

0,25 kg

45,96 zł/1 kg

11
69
 

0,45 kg

25,98 zł/1 kg

17
19
 

0,465 kg

36,97 zł/1 kg

11
69
 

0,15 kg

77,93 zł/1 kg

17
19
 

0,465 kg

36,97 zł/1 kg

11
69
 

0,45 kg

25,98 zł/1 kg

2
89
 

0,045 kg

64,22 zł/1 kg

4
99
 

0,03 kg

166,33 zł/1 kg

10
39
 

0,2 kg

51,95 zł/1 kg

17
19
 

0,47 kg

36,57 zł/1 kg

7
99
 

0,4 kg

19,98 zł/1 kg

16
89
 

0,18 kg

93,83 zł/1 kg

11
69
 

0,45 kg

25,98 zł/1 kg

16
89
 

0,18 kg

93,83 zł/1 kg

21
29
 

0,4 kg

53,23 zł/1 kg

z 1

Smaczne dodatki do kuchni z całego świata

Kulinarny świat jest tak ogromny, że odkrycie wszystkich jego smaków i tajników jest właściwie niemożliwe. Dzięki prężnemu rozwojowi handlu i sieci dobrze wyposażonych sklepów dostęp do smakołyków innych kuchni jest znacznie ułatwiony. Bogactwo wyboru może przyprawić o zawrót głowy. Jakich smakołyków warto spróbować? Na uwagę zasługują bałkański ajvar, wywodząca się z krajów Dalekiego Wschodu pasta tahini oraz znany już sos worcestershire. Wszystkie te produkty można znaleźć w sklepach Carrefour oraz na carrefour.pl.

Ajvar – bałkański frykas

Ajvar to specyficzny rodzaj pasty, której przepis wywodzi się z krajów bałkańskich. To produkt, którego bazą są warzywa – słodka pieczona papryka, bakłażany i czosnek. Swój charakterystyczny smak zawdzięcza też przyprawom, czyli odrobinie octu, soli, pieprzu i pikantnej papryczki chili. Pasta ma kremową konsystencję i ładny, warzywny aromat, dzięki czemu sprawdza się jako dodatek do wielu różnych dań. Na Bałkanach jest to produkt stosowany na szeroką skalę do dań obiadowych – grillowanych i mielonych mięs czy makaronów. Ze względu na swój wyrazisty warzywny smak ajvar można jeść również jako dip czy dodatek do kanapki. Dobrze smakuje ze świeżą wędliną i chrupiącym pieczywem. Wiele osób ajvar stosuje też jako zamiennik ketchupu.

Tahini – pasta sezamowa

Tahini to pasta, której popularność stale rośnie. Jest to pasta sezamowa o gładkiej, kremowej konsystencji, którą można stosować w kuchni na wiele różnych sposobów. Produkuje się ją poprzez mielenie łuskanych i prażonych nasion sezamu lub ucieranie ziaren nieprażonych (pasta z sezamu niełuskanego ma ciemniejszy kolor i bardziej wyczuwalny orzechowy smak). Stosuje się ją głównie jako składnik różnego rodzaju dipów, dressingów i sosów. Wiele osób tahini traktuje jako pastę kanapkową, smarując nią świeże pieczywo czy suchary. Pasta dobrze komponuje się ze słodkimi smakami, dlatego śmiało można łączyć ją np. z bajaderką. Jeśli połączymy tahini z jogurtem, czosnkiem i sokiem z cytryny otrzymamy doskonały w smaku sos do kurczaka, ryb i sałatek.

Oprócz tego, że świetnie smakuje tahini ma jeszcze jedną ważną zaletę – ma korzystny wpływ na nasze zdrowie. Zawarte w paście substancje mają właściwości, które poprawiają kondycję włosów, skóry i paznokci, pomagają w regulacji gospodarki hormonalnej, wspierają dobrą pamięć i ułatwiają koncentrację.

Sos worcestershire – oryginalny smak i wyjątkowy aromat

Sos worcestershire znany jest od dawna jednak w Polsce jego popularność dopiero się zaczyna. Sos zasłyną u nas głównie dzięki sałatce Cezar i drinkowi o nazwie Krwawa Mery, której jest głównym składnikiem. Worcestershire to produkt o bardzo oryginalnym smaku, który jest efektem połączenia kilku wyjątkowych składników. W składzie oryginalnych sosów worcestershire znajdziemy m.in. anchois, melasę, cukier, ocet, czosnek, ekstrakt z tamaryndowca oraz przyprawy i aromaty, których proporcje są już tajemnicą producentów.

Sos worcestershire dobrze smakuje w wersji na zimno i na ciepło. To oryginalny dodatek do wielu dań. Szczególnie dobrze komponuje się jako składnik marynat i sosów. Z powodzeniem można dodać go także, do sałatek, duszonego mięsa czy wybranych zup, na przykład zupy dyniowej. Należy jednak uważać, by nie przesadzić z jego ilością. Worcester to sos, który oprócz intensywnej barwy ma także intensywny smak, który może skutecznie zdominować potrawę.

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród
Wyposażenie domu