Francuska

Znaleziono: 32 produktów

Sortuj po:

Najpopularniejsze

9
29
 

0,1 kg

92,90 zł/1 kg

8
59
 

0,085 kg

101,06 zł/1 kg

9
29
 

0,1 kg

92,90 zł/1 kg

17
19
 

0,18 kg

95,50 zł/1 kg

5
99
 

0,35 kg

17,11 zł/1 kg

9
59
 

0,325 kg

29,51 zł/1 kg

6
99
 

0,15 kg

46,60 zł/1 kg

6
99
 

0,15 kg

46,60 zł/1 kg

11
99
 

0,325 kg

36,89 zł/1 kg

13
89
 

0,325 kg

42,74 zł/1 kg

6
99
 

0,23 kg

30,39 zł/1 kg

15   
59
8
39
 

0,18 kg

46,61 zł/1 kg

-46%
16
19
 

0,2 kg

80,95 zł/1 kg

16
19
 

0,2 kg

80,95 zł/1 kg

17
99
 

0,2 kg

89,95 zł/1 kg

16
19
 

0,2 kg

80,95 zł/1 kg

15   
59
8
39
 

0,18 kg

46,61 zł/1 kg

-46%
12
39
 

0,125 kg

99,12 zł/1 kg

12
39
 

0,125 kg

99,12 zł/1 kg

15   
59
8
39
 

0,18 kg

46,61 zł/1 kg

-46%
15
29
 

0,23 kg

66,48 zł/1 kg

4
99
 

0,245 kg

20,37 zł/1 kg

4
99
 

0,245 kg

20,37 zł/1 kg

8
59
 

0,53 kg

16,21 zł/1 kg

15
99
 

0,2 kg

79,95 zł/1 kg

4
99
 

0,245 kg

20,37 zł/1 kg

4
99
 

0,247 kg

20,20 zł/1 kg

7
69
 

0,2 kg

38,45 zł/1 kg

6
69
 

0,14 kg

47,79 zł/1 kg

4
99
 

0,25 kg

19,96 zł/1 kg

9
59
 

0,36 kg

26,64 zł/1 kg

z 1

Kuchnia francuska – najlepsze produkty

Potrawy kuchni francuskiej należą do najpopularniejszych na świecie. Są charakterystyczne, wymagają zastosowania odpowiednich produktów, dzięki którym są wyjątkowe. Przygotowanie takich dań nie wymaga wizyty we francuskiej restauracji ani wycieczki do Francji. Odpowiedni asortyment dostępny jest w kategorii „Kuchnia francuska” na carrefour.pl

Kuchnia francuska – potrawy

Francja zapewnia fanom kulinarnych wrażeń ciekawe smaki. Najbardziej tradycyjną zupą z tego kraju jest cebulowa, która przecież jest lubiana również w Polsce. Inne znane dania to creme brulee, ślimaki, ratatuj, żabie udka, wołowina po burgundzku, mule, sałatka z kozim serem, ostrygi czy naleśniki. Kuchnia francuska wykorzystuje przeróżne składniki, a stawia się w niej przede wszystkim na jakość. Pamiętaj też, że potrawy pochodzące z Francji nie należą do ostrych.

Produkty w kuchni francuskiej

We Francji używa się wielu ziół, ale zasada jest taka, że nie mogą one zdominować smaku potrawy. Zastosowanie mają m.in. tymianek, rozmaryn, kminek, bazylia czy natka pietruszki i czosnek. Produkty typowe dla kuchni francuskiej to słynne na całym świecie sery brie i Camembert. Bardzo dużą popularnością cieszą się szparagi, żabie udka, ślimaki czy trufle, czyli aromatyczne grzyby. Wielu zwolenników ma także tarta z rabarbarem czy ptysie serowe i liczne inne słodkości. Kuchnia francuska bez wątpienia jest bogata w przeróżne, wyszukane potrawy i zdecydowanie godna skosztowania.