Nie wybrałeś sklepu

Penne z włoską pancettą i pieczonymi pomidorkami

Składniki na 2 porcje:

200 g makaronu penne
300 g pomidorków koktajlowych
2 plasterki pancetty włoskiej
2 łyżeczki oliwy
1 mały ząbek czosnku pan>
30 g czerwonej cebuli
1/4 łyżeczki płatków chili
sól morska
ocet balsamiczny
kilka listków bazylii

Przygotowanie:

Pomidory włóż do foremki polej odrobiną oliwy i włóż do rozgrzanego piekarnika  do 180 st, na ok. 40 min. Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie. Pancettę pokrój w kosteczkę i wrzuć na zimną patelnię z oliwą. Smaż aż się zarumieni, dodaj posiekany czosnek oraz cebulę. Smaż aż cebula się zeszkli. Upieczone pomidory dorzuć do składników na patelni, dopraw solą i pieprzem. Dodaj całość do makaronu i polej odrobiną octu balsamicznego.

 

 
został zapisany jako Twój sklep.

Do czasu wybrania nowego sklepu lub wyczyszczenia plików cookies wszystkie gazetki, produkty, akcje oraz oferty będą prezentowane w kontekście sklepu, który wybrałeś.

Szczegóły sklepu


Zobacz w tym sklepie

Gazetka
promocyjna
Akcje
promocyjne
Nasze
Marki
Polecane
produkty

Lista zakupów
Pobierz listę Wydrukuj listę
Produkt Cena jedn. Ilość Cena
Wartość produktów 249,99
Jeśli zmienisz sklep
utracisz swoją listę zakupów!
Co chcesz zrobić?