Nie wybrałeś sklepu

Sery

Prosto z ojczyzny serów

Francuskie sery to prawdziwa historia – słynny Roquefort wzbudził zachwyt Pliniusza i został uwieczniony w jego kronikach.

Reflets de France

Sery
Kuchnia francuska w Twoim domu
 

Francuskie sery to prawdziwa historia – słynny Roquefort wzbudził zachwyt Pliniusza i został uwieczniony w jego kronikach. Natomiast od X w. mnisi doskonalili receptury i z największą starannością tworzyli kolejne gatunki produkowanych do dziś serów.

W samej Francji jest ich ponad 500 rodzajów, każdy region słynie z innego, a pilnie strzeżone przepisy są bezcenne. Warto wiedzieć, że o smaku pleśniowych serów decyduje region, pora roku, a nawet rasa bydła – potwierdzeniem wysokiej jakości jest certyfikat AOP stosowany przez Reflets de France.

Camembert, Brie i Crottin wiążą się z rytuałem jedzenia, delektowaniem się smakiem. Francuzi wiedzą, z czym je łączyć, by wydobyć prawdziwą głębię smaku.

Czy wiesz, że:
  • Camembert znany jest od XVIII wieku. Oryginalny pochodzi z Normandii i jest ręcznie wyrabiany – poznasz go po lekko różowej pleśni i drewnianym opakowaniu
  • Wyjmij sery z lodówki godzinę przed podaniem – tylko wtedy będą w pełni aromatyczne.
  • By zachować w pełni walory smakowe, przechowuj sery w oryginalnych opakowaniach.
Deska serów – idealna przekąska:

Deska serów to doskonały pomysł na przekąskę w towarzystwie znajomych. Świetnym uzupełnieniem sera Camembert są winogrona, orzechy włoskie oraz figi. Z kolei ser Roquefort bardzo dobrze komponuje się z czekoladą tworząc słodko-słoną harmonię.

został zapisany jako Twój sklep.

Do czasu wybrania nowego sklepu lub wyczyszczenia plików cookies wszystkie gazetki, produkty, akcje oraz oferty będą prezentowane w kontekście sklepu, który wybrałeś.

Szczegóły sklepu


Zobacz w tym sklepie

Gazetka
promocyjna
Akcje
promocyjne
Nasze
Marki
Polecane
produkty

Zakładka
Lista zakupów
Pobierz listę Wydrukuj listę
Produkt Cena jedn. Ilość Cena
Wartość produktów 249,99
Jeśli zmienisz sklep
utracisz swoją listę zakupów!
Co chcesz zrobić?