Nie wybrałeś sklepu
JABŁKA I SOK JABŁKOWY
Pochodzenie: Raciechowice, Skowronki, Polska
Jabłka:

  1. Gwarantowany poziom cukru
  2. Zbierane ręcznie w pełni dojrzałości
  3. Biologiczne metody walki ze szkodnikami

Jabłka „Jakość z Natury Carrefour” uprawiane są na terenach z długoletnią tradycją sadownictwa – okolice Grójca i region Małopolski. Środki fitosanitarne w uprawie są wyeliminowane lub zmniejszone do minimum dzięki metodom produkcji integrowanej. Zbiory odbywają się w optymalnym momencie dojrzewania, a termin dostawy jabłek do sklepu jest skrócony do minimum.

Obecnie na Targu Świeżości w sklepach Carrefour znajdują się 4 odmiany jabłek „Jakość z Natury Carrefour” na wagę:

mapka
  • Jabłka Jonagold – odmiana o słodko-kwaśnym smaku i twardym miąższu, bardzo aromatyczna
  • Jabłka Jonagored – odmiana krucha i soczysta, o słodkim smaku
  • Jabłka Champion – odmiana bardzo aromatyczna i krucha, o słodko-kwaśnym smaku
  • Jabłka Delcorf – odmiana o kruchym i soczystym miąższu, o wyjątkowym słodko-kwaśnym smaku
Jabłka można również kupić na tackach pakowane po 4 lub 6 sztuk.

Sok jabłkowy jakość z Natury Carrefour:

  1. Naturalnie mętny
  2. 1 l soku wyprodukowano z 1,5 kg jabłek
  3. Ze świeżych jabłek, a nie z koncentratu
Sok „Jakość z Natury Carrefour” tłoczony jest ze świeżych, dojrzałych jabłek w Gospodarstwie Sadowniczym Piotra Korczaka w Skowronkach. Do produkcji soku wykorzystywane są również bardzo małe i bardzo duże jabłka, które nie nadawałyby się do sprzedaży w sklepach. Proces produkcji soku jest w pełni kontrolowany i identyfikowalny na każdym etapie.

W ofercie sklepów Carrefour znajduje się sok „Jakość z Natury Carrefour” w dwóch opakowaniach kartonowych 3l i 5l.

Producent

Gospodarstwo Sadownicze Piotr Korczak ze Skowronek oraz Spółdzielnia Ogrodnicza „Grodzisko” z Raciechowic.

Przystąpienie do projektu „Jakość z Natury Carrefour”: 1998 rok

1.Analiza gleby
Zakładanie sadu odbywa się na podstawie analiz gleby. Nasze sady położone są z dala od źródeł zanieczyszczeń, są otoczone okoliczną zielenią.

2. Nawożenie
Dzięki analizom chemicznym liści i gleby wiemy, kiedy potrzebne jest nawożenie. Używamy przede wszystkim nawozów naturalnych.

3. Ochrona
Nasi sadownicy stwarzają pozytywne warunki dla życia pożytecznych zwierząt zwalczających szkodniki.

4. Zbiór jabłek
Zbiór jabłek odbywa się ręcznie. O jego terminie decyduje m.in. odpowiednia kwasowość jabłek, zawartość cukru, barwa skórki czy jędrność miąższu.

5. Sortowanie/magazynowanie
Po zbiorze nie są stosowane żadne środki chemiczne, jabłka sortowane są według kalibru i koloru. Owoce przechowywane są w wydzielonym przewiewnym miejscu.

6. Testy
Testy jabłek przeprowadzane są przez niezależne, zewnętrzne laboratoria. Dzięki temu zapewniamy klientom w 100% bezpieczny produkt.

7. Identyfikowalność
Wiemy, z którego sadu pochodzą jabłka sprzedawane w sklepach, jak przebiegła ich uprawa, a także kiedy nastąpi zbiór. Dla zachowania pełnej identyfikowalności pakowane jabłka są etykietowane, a te sprzedawane luzem znajdują się w sklepie w oznaczonych skrzynkach.

8. Transport
Transport do magazynów centralnych Carrefour oraz sklepów odbywa się w samochodach chłodniczych.

9. Ekspozycja
Produkty “Jakość z Natury Carrefour” są łatwe do znalezienia w sklepach dzięki odpowiedniej ekspozycji i dekoracji.

został zapisany jako Twój sklep.

Do czasu wybrania nowego sklepu lub wyczyszczenia plików cookies wszystkie gazetki, produkty, akcje oraz oferty będą prezentowane w kontekście sklepu, który wybrałeś.

Szczegóły sklepu


Zobacz w tym sklepie

Gazetka
promocyjna
Akcje
promocyjne
Nasze
Marki
Polecane
produkty

Lista zakupów
Pobierz listę Wydrukuj listę
Produkt Cena jedn. Ilość Cena
Wartość produktów 249,99
Jeśli zmienisz sklep
utracisz swoją listę zakupów!
Co chcesz zrobić?