Składniki:
2 szkl. cukru
1 margaryna
2 szkl. mąki
0,5 szkl. oleju
5 jajek
1 kisiel czerwony
1 kisiel żółty
1 łyżka kakao
2 lyzeczki proszku do pieczenia

1 cukier waniliowy
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 8 osób
Czas: do 40 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Margaryne utrzyj z cukrem, żółtkami, dodaj mąke wymieszaną z proszkiem do pieczenia, cukier waniliowy, olej i pianę z białek. Następnie podziel ciasto na 3 części: do jednej cześci dodaj kisiel czerwony, do drugiej zółty a do trzeciej kakao. Do formy babki wielkanocnej wlej po kolei ciasta (mozna lekko nimi zamieszać,ale delikatnie!) Piec w tem. 150 - 180 stopni aż placek się zarumieni.
Wszystkie przepisy