Składniki:
mały bakłażan
duża żółta papryka
duża czerwona papryka
8 minikolb marynowanej kukurydzy
8 pomidorów koktajlowych
8 kostek sera feta
8 małych pieczarek
2 cebule
2 łyżki octu winnego
4 łyżki oleju
sól

świeżo zmielony pieprz
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 20 minut
Trudności: łatwy
Koszt: -
 

Sposób przyrządzania

Bakłażany myjemy, kroimy w plastry, solimy, odstawiamy na 10 min, po czym płuczemy i osuszamy. Papryki myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy na kawałki. Pomidory i pieczarki myjemy. Cebule obieramy i kroimy w krążki. Ogórek kroimy wraz ze skórką. Ocet mieszamy dokładnie z solą i olejem. przygotowane składniki oraz kostki sera feta i kukurydze nabijamy na przemian na szaszłykowe szpadki, smarujemy marynatą, układamy na aluminiowej tacce i pieczemy na rozgranym ruszcie ok 10 minut.
Wszystkie przepisy