Składniki:
Kotleciki drobiowe 1 lub dwa filety drobiowe 1 łyżka musztardy 2 łyżki majonezu 1 jajko 2 lub 3 łyzki mąki vegeta do smaku
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje:
Czas: do 10 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 10 zł
 

Sposób przyrządzania

W zależności od ilości porcji należy przygotować i pokroić: - w kosteczkę 1 lub 2 filety z kurczaka. Dodać 2 łyżki stołowe majonezu, 1 łyżkę musztardy, jedno jajko, dwie lub trzy łyżki mąki oraz vegetę a potem przyprawić do smaku. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstą, aby kotleciki nie rozpadły się. Smażyć na rozgrzanym oleju małe, uformowane placuszki , nakładając je łyżką. Można dodać do ciasta posiekaną pietruszkę. PALCE LIZAĆ!!!
Wszystkie przepisy