Składniki:
4 kotlety schabowe z kostką(po 20 dag każdy)
5 dag zielonych oliwek bez pestek
10 dag owczego sera feta
1 ząbek czosnku
1 cytryna
olej do smażenia
1 łyżka mąki
sol i pieprz
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Typ dania: Dania mięsne
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 40 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Ser rozgnieśc widelcem, oliwki posiekać. Ząbek czosnku, obrać, przecisnąć przez praskę doczosnku. Wymieszać ser, oliwki i czosnek. W kotletach wyciąć kieszeń i napełnić je serowym farszem. Kieszenie zaszyć (lub spiąć wykałaczkami). MIęso lekko opruszyć solą (nadzienie jest słone), pieprzem i mąką. Na patelni rozgrzać olej i usmażyć kotlety (po 4 min z każdej strony).
Wszystkie przepisy