Składniki:
Składniki: sałata: 1 sztuka
kapusta pekińska: 1 sztuka
jajka: 4 sztuki
papryka żółta: 0,5 sztuki
papryka czerwona: 0,5 sztuki
rzodkiewki: 1 pęczek
pomidor: 1 sztuka
ser żółty: 10 dkg
groszek konserwowy: mała puszka
świeże ogórki: 3 sztuki
szczypiorek: według uznania
majonez: kilka łyżek według uznania
sól: do smaku
pieprz: do smaku
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 40 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 30 zł
 

Sposób przyrządzania

Wszystkie warzywa płuczemy i obsuszamy. Sałatę kroimy lub drzemy, a kapustę pekińską drobno szatkujemy. Paprykę oczyszczamy z nasion i kroimy na drobne części. Rzodkiewki ścieramy w paski. Pomidor, ogórki, ser żółty i ugotowane na twardo jaja kroimy w kostkę. Odsączamy groszek, a szczypiorek siekamy. Wszystkie składniki umieszczamy w naczyniu i mieszamy razem z majonezem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Pięknie ozdabiamy bukietem warzywek i delektujemy się wybornym smakiem naszej przesłonecznej, letniej sałatki. Mniam! Palce lizać – zatem SMACZNEGO!
Wszystkie przepisy