Składniki:
Różne rodzaje wędlin jakie zakupiliśmy na święta: kiełbasa np toruńska
szynka gotowana
jakaś wędzonka np krotoszyńska
boczek wędzony,karkówka itp.
jajka gotowane na twardo:5 szt.
świeży korzeń chrzanu
pieprz
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 20 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Wszystkie wędliny pokroić na drobno: kiełbaskę w półokręgi, resztę np w paski, rozgrzać oliwę na głębszej patelni i wrzucić całe mięsko, smażyć aż się zarumieni, do tego nożem skrobać wiórki ze świeżego chrzanu, podsmażyć chwile i dodać pokrojone w półokręgi jajka. Wszystko połączyć dokładnie i podawać na stół. Soli nie potrzeba do tego, bo wędlina sama w sobie jest słona, ale jak kto woli. Wiórków chrzanowych ma być sporo bo to daje właśnie tej niepowtarzalny smaczek.
Wszystkie przepisy