Składniki:
Jajka ugotowane na twardo: 4 szt.
surowe jajko: 1 szt.
ugotowane ziemniaki: 2 szt.
śmietana: 2 łyżki
bułka tarta: 2-3 łyżki
sól
masło: 2 łyżki
koperek suszony lub świeży: 1 łyżeczka,pieprz czarny mielony
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 2 osób
Czas: do 20 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 10 zł
 

Sposób przyrządzania

Ugotowane na twardo jajka drobno posiekać, dodać zmielone ziemniaki, śmietanę, koperek, sól, pieprz i surowe jajko. Dokładnie wyrobić masę. Uformować małe kotleciki, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na złoty kolor na stopionym maśle.Smacznego
Wszystkie przepisy