Składniki:
Kiełbasa biała:1kg
piwo:3/4 l
woda:1/2 l
jajka:5
cebula:3 drobno posiekane
jałowiec:2-3 ususzone jagody
mąka:1 łyżka
masło:1łyżka
chrzan starty:3 łyżki
sok z cytryny:1 łyżka
Magii:1 łyżeczka
sól,pieprz,cukier do smaku
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 5 osób
Czas: do 40 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 30 zł
 

Sposób przyrządzania

Kiełbasę zalewamy piwem i wodą dodawszy posiekane cebule gotujemy pod przykryciem ok 20 min.Wywar przecieramy przez sito i łączymy z zasmażką z masła i mąki.Do sosu dodajemy chrzan,sok z cytryny,cukier,sól i pieprz.Sos zagotowujemy,doprawiamy maggi i wkładamy do niego pokrojoną na skośne kawałki białą kiełbasę oraz pokrojone w ćwiartki jajka na twardo.
Wszystkie przepisy