Składniki:
galaretka rożno-kolorowa,jajka 10 sztuk
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Typ dania: Ciasta, Desery
Porcje: dla 8 osób
Czas: do 20 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 10 zł
 

Sposób przyrządzania

z jajek zrób wydmuszki.przy pomocy strzykawki wypłucz skorupki ciepłą wodą. Jeden z otworów w skorupce zakleić plastrem.Galaretki rozpuścic wy gorącej wodzie. Przy pomocy strzykawki napełnic wydmuszki tężejącą galaretką.Można napelniac warstwami czekając aż, każda warstwa stężeje.Na pełnione wydmuszki umieścic w wytłoczkach od jajek lub kieliszkach,wstawic do lodówk.Po stężeniu zanużyć na chwilę w gorącej wodzie i ostrożnie zdjąć skorupki.Takie kolorowe pisanki -galaretki są ciekawą ozdobą stołu.
Wszystkie przepisy