Składniki:
1 kg.sprawionego karpia
2 marchewki
pietruszka
kawalek selera
lisc laurowy
po 3 ziarna pieprzu
ziela angielskiego
1 cytryna
sol
puszka zielonego groszku
lyzka zelatyny
2 jajka
zielenina
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Typ dania: Dania z ryb
Porcje: dla 6 osób
Czas: do 60 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Warzywa zalac 1 i 1/2 l.wody, dodac przyprawy i gotowac 30 minut. Wlozyc rybe i gotowac jeszcze 20 minut. Rybe wyjac,ostudzic i pokroic. Ulozyc na polmisku i oblozyc groszkiem. Wywar przecedzic i przyprawic. Dodac rozpuszczona zelatyne,zalac rybe i schlodzic. Oblozyc plasterkami cytryny,pokrojonymi czastkami jajek ugotowanych na twardo i zielenina.
Wszystkie przepisy