Składniki:
cztery 2 cm plastry karkówki
marynata klasyczna Kamis
musztarda chrzanowa - dla panów
przyprawa do potraw mięsnych Kamis - dla pań
pieczywo
ziemniaki i warzywa na surówki
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 20 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Plastry karkówki rozbić tłuczkiem do mięsa, włożyć do miski i zalać marynatą klasyczną, pomieszać i odstawić do lodówki. Następnie wyjęte z marynaty mięso obsmażać na grillu po około 10 min. na każdej stronie. Podawać z ulubioną musztardą, których na rynku jest naprawdę dużo lub z sosem do potraw mięsnych. Do tego można podać pieczone ziemniaki na grillu, bądź pieczywo i oczywiście surówki w zależności upodobania.
Wszystkie przepisy