Składniki:
karczek-ok 1 kg
przyprawa do mięs grillowanych
sól
pieprz
musztarda
olej. Na sałątkę:ser feta-1 op.
2 pomidory
2 ogórki zielone
1 duża cebula
oliwa z oliwek
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 5 osób
Czas: do 20 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 30 zł
 

Sposób przyrządzania

Karczek kroimy jak na kotlety, lekko rozbijamy dobrze jak wsadzimy go na kilka godzin do marynaty, przyrządzonej z wymiesznej: musztardy z dodatkiem przypraw. Całość ładnie przejdzie aromatem i będzie bardziej soczysta. Następnie grillujemy. Do tego wyśmienicie nadaje się sałatka z fety: kroimy ser feta w drobną kostkę, tak samo robimy z pomidorami i ogórkami, cebulę kroimy jeszcze drobniej, mieszamy.Możemy dodać trochę pieprzu,sól nie jest potrzebna, gdyż ser feta jest bardzo słony.
Wszystkie przepisy