Składniki:
plastry karkówki pęczek rzodkiewki 5 pomidorów ogórki zielone główka sałaty 5 jabłek sól,pieprz
wegeta
oliwka zielone gałązki jałowca
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 6 osób
Czas: do 60 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 30 zł
 

Sposób przyrządzania

Niewielki mięsa kawałeczki najlepiej karkóweczki lekko rozbijamy i przyprawiamy sól, pieprz i vegeta wedle uznania odstawiamy na 1 godzinę do smaku nabrania. Potem na ruszt kładziemy na lekkim ogniu pieczemy obracając co jakiś czas by spalenizna nie zraziła nas. Jabłka, pomidory i ogórek obieramy ze skórek, rzodkiewka, sałata i warzywa obrane wszystkie w kostkę pokrajane. Dokładnie mieszamy solą pieprzem przyprawiamy. oliwka łagodności doda i do stołu można podać. Na koniec by mieć gotowca wkładamy do żaru gałazki jałowca najlepiej w kolorze zielonym wtedy smak jest nieoceniony. Na półmisku sałatka i karkóweczka życzenia smacznego od Tadeczka.
Wszystkie przepisy