Składniki:
1 puszka tuńczyka (w sosie własnym lub oleju)
1 marchew
pół cebuli
kilka plastrów sera żółtego
kilka łyżeczek majonezu
szczypta soli
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Typ dania: Dania z ryb
Porcje: dla 1 osoby
Czas: do 10 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 5 zł
 

Sposób przyrządzania

Tuńczyka odsączyć z zalewy. Dodać marchew startą na tarce o drobnych oczkach i pokrojoną w drobniutką kosteczkę cebulkę. Dodać odrobinę soli do smaku i majonez. Bardzo dokładnie wymieszać - aby składniki się dobrze połączyły i tworzyły niemal jednolitą masę. Pastą posmarować kromki chleba, obłożyć serem żółtym i włożyć do piekarnika (lub na patelnię i przykryć), do czasu aż ser się rozpuści.
Wszystkie przepisy