Składniki:
1szkl wody
1/2kostki Kasi
1szkl mąki krupczatki
5 jajek
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru
1 Kasia
1 szkl cukru pudru
1 żółtko
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 8 osób
Czas: do 60 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 10 zł
 

Sposób przyrządzania

1 szkl wody zagotowc z pół kostka margaryny wsypac nastepnie mąke krupczatke i parzyć przez 5 minut mieszajac.Następnie wystudzić i ucierac dodajac po jednym całym jajku i 1łyżeczke proszku.Podzielić na 2 części i upiec w temp 180 stopni około 30min zależy od piekarnika.Budyń ugotowć wystudzic. Następnie utrzeć margaryne z cukrem pudrem i żółtkiem dodając po łyżce budyniu.Przełożyc ciasto upieczone masą posypać cukrem pudrem.SMACZNEGO
Wszystkie przepisy